сряда, 17 април 2013, 9:11 ч.

Дупка до дупка

Смолян въстана срещу лошите пътища

BNews.bg

Смолян въстана срещу лошите пътища

Лошите пътища до Смолян са един от основните проблеми на града, срещу който смолянчани се бунтуват. Това стана ясно по време на кампанията „България избира” на TV7 и NEWS7, която се излъчи от центъра на родопския град.

Лошите пътища до Смолян са един от основните проблеми на града, срещу който смолянчани се бунтуват.

Това стана ясно по време на кампанията „България избира” на TV7 и NEWS7, която се излъчи от центъра на родопския град.

Пътищата са в изключително лошо състояние – от Пампорово до Смолян, от Стойките до Смолян.

В града нищо не може да се развива заради лошата инфраструкура

обяви от трибуната на кампанията общинският съветник Димитър Палагачев, който е водач на листата на „България на гражданите” за вота. Той допълни, че за 4 гдини са изградени 11 км. пътища в района.

Пътуването е ужасяващо, от Пампорово до Смолян има само дупки, не скри възмущението си и водещият на „България избира” Николай Бареков.

Заради лошите пътища и цените в Смолян са високи, това е заради повечето разходи за гориво и транспорт, каза и общинският съветник Димитър Кисьов, издигнат от инициативен комитет Димитър Кисьов. „Вижте, че на всеки втори магазин пише, че се дава под наем.

Селският туризъм е бъдещето на района, а той също страда от лошите пътища”, каза Кисьов.

Смолян поиска от управниците си да съдействат, за да се върне статута държавен театър на Родопския театър в града.  „Ако е възможно служебното правителство да го направи”, призоваха работещите в театъра.

Служителите в него съобщиха и че има съгласие театърът да започне отново да работи след като Вежди Рашидов го закри.

Друга болка на смолянчани е плувният басейн в града.

За пореден път те попитаха кмета си Николай Мелемов от ГЕРБ кога ще бъде възстановен. Мелемов, обаче, отвърна, че това е изключително трудно, защото общината е наследила дългове 25 млн. лв. от предшествениците си.

„Предишният министър Свилен Нейков се ангажира с възстановяването, но заради предсрочни вот не му стигна време. Надявам се, че след вота ще си изпълни обещанието”, каза Мелемов.

Плувният басейн на Смолян е дал старта на кариерата на шампиона нипо плуване и сегашен министър на спорта Петър Стойчев.

Смолян е град и на големия щангист Валичко Чолаков, който използва „България избира”, за да похвали общината за прекрасната спортна зала.

Хората в Смолян протестираха срещу политически назначения в общината

но кметът Мелемов отхвърли критиките. Общинският съветник от БСП Димитър Кръстанов пък предупреди, че има сигнали, че в момента в общинските структури се назначават хора, на които им се въздейства как да гласуват на изборите.

Мъж пък сигнализира, че общината не дава 200 лв. за транспорт на онкоболните в Смолян до Пловдив.

И в родопския град хората се оплакаха от ниските пенсии и безработицата, най-вече сред младежите.* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • гуша - 15:58, 17 апр.

  Много лошо за кмета на община смолян не само лоши пътища но наистина се назначават ивънаредно много хора които са на борсата прекратяват борса и почват работа , а безработните стоят. Много гадно селата където са избрани кметовете от БСП там няма хора назначени от февруари месец техните приближени са пръснати по другите села където кметските наместници са назначени от герб и всички приближени до партията дори да не са пъртиини членове да не заблуждава кмета хората в общината и останолите села които са към общината там каквото кажат някои от неговите подчинени и председатели на партията това става,те колят те бесят пълна полицейщина и бирокрация . аз мисля че и след тяхното управление ще останат много неразплатени по договори който имат отложено плащане по две години но те са техни хора та може и да им плащат но питам се дали ще ги спазват тези договори и дали ще платят на хората които са дали 35 дни и по малко дори .Те ще страдат заради тях приближените на кмета Николай Мелемов но всичко ще излезе на яве рано или късно.Да си ходят , няма да се търпят повече и дано народа да оценя какво става в България.Искам да попитам Кмета само една ли е Смолянската Фирма която и се предостамя работа къде са другите защо има външни фирми да работя в нашата община защо не се съобразяват с това което обвиняваха бившата кметица Янкова , но след две години и половина ще се получи много по лошо за този кмет които немаже да ръководи и да тропне по масата а не да му влияет всеки ден на главата. да си ходи върхушката и останалите защото те си мислят ще всичко им е позволено и хората ще ги търпят. търпят ги тези които са облагодеталствени по един или друг начин.Имам много още да кажа но спирам защото няма смисал човек да си трови нервите за този некадърник. ДПС е също с тях в решението на наболелите въпроси.да си пълним гърбиците със слама за да издаржим до промяната . Успех на БСП

 • !!! - 15:38, 17 апр.

  Палачинков любимата ти партия БСП защо не им ги построи ?

 • Orda - 10:41, 17 апр.

  Що бе нали ДОН Буда им построй магистрали?!

 • коко - 09:54, 17 апр.

  Нали асфалт не се яде? ГЕРБ знае

 • мура - 09:46, 17 апр.

  Бареков Депесар Велик

Напиши коментар

Коментари