вторник, 23 април 2013, 15:49 ч.

Секира

ДПС спря ГЕРБ да затвори общинските болници

BNews.bg

ДПС спря ГЕРБ да затвори общинските болници

ГЕРБ е на път да убие общинското здравеопазване в райони като Родопите, бе констатацията на лидера на ДПС Лютви Местан в Мадан. Той каза на миньорите, че "Горубсо" е било спасено благодарение на тях и на кмета на общината, а не на ГЕРБ.

ДПС попречи на ГЕРБ да затвори общинските болници, каза лидерът на ДПС Лютви Местан в Мадан по повод идентичната ситуация с влошения достъп до здравна помощ в отдалечените региони като Родопите.

Той предупреди, че доскорошните управляващи са на път да ликвидират общинското здравеопазване.

Той припомни, че още в първата година на управлението са били на път да затворят общинските болници, но поради силната опозиция на ДПС не са закрили доста общински болници. Въпреки това, все още не са се отказали да ликвидират общинското здравеопазване, предупреди лидерът на ДПС.

В родопското градче той отбеляза, че кризата се усеща най-много тук, в Родопа планина, безработицата също, затова регионът се нуждае от изцяло нова държавна политика.

По темата за ГОРУБСО Местан заяви, че управляващите от ГЕРБ са идвали и са се хвалили, че едва ли не те са спасили предприятието с магическа пръчка, но не те са го сторили.

„Това не е победа на Бойко Борисов, а на вас и на вашия общински кмет”, каза Местан пред жителите на миньорския град. Той заяви, че партия ДПС винаги е подкрепяла и ще продължава да подкрепя местното население.

„Ако това е ставало толкова лесно, защо не са решили и проблема с ОЦК – Кърджали”, попита по адрес на ГЕРБ лидерът на Движението.

ДПС поема ангажимент, че ако има 40 депутата в новото Народно събрание, ще има и 40 гласа за внасяне на закон за по-ранното пенсиониране на минните работници.

По думите на Лютви Местан друг важен акцент за планинските и полупланинските райони е създаване на възможност за местните земеделци и животновъди да получават субсидии. Лютви Местан отново подчерта, че родопчани не са втора категория хора и те ще се борят за подобряването на жизнения стандарт на местните хора.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • родопчанин 2 - 19:13, 23 апр.

  алоо, родопчанчето, а като беше ДПС на власт направи ли ви паметник на поробителя на родопите точно над главите ви???? Или това не ви прави впечатление??? докато ДПС изнасяше ценната дървесина от Родопите, пак ли ви беше хубаво? Като главния водопроводчик на държавата Доган свиваше милиони за гьолове по планината, пак ли ви беше хубаво???докато се кланяте на турчалята, никой няма да ви уважава, родопчанче!

 • Родопчанин - 17:43, 23 апр.

  От как са на власт ГЕРБ и БСП затвориха не само болниците , ами и Родопите.Направиха ги резерват за мафьоти и мечки.

 • VINI - 16:12, 23 апр.

  И тезе започнаха с лъжите.Ужас.ГЕРБ №15

 • boris - 16:11, 23 апр.

  ДПС-това са най-големите крадци нач прехода.

 • 444 - 15:54, 23 апр.

  Барек,стига близа тези депесарски задници.Знам ,че парите са добри,но имай мярка.

Напиши коментар

Коментари