вторник, 30 април 2013, 8:27 ч.

Наложително

Райков, Цацаров и Първанова ще кажат за СРС-та

BNews.bg

Райков, Цацаров и Първанова ще кажат за СРС-та

Служебният премиер Марин Райков, министърът на вътрешните работи Петя Първанова и главният прокурор Сотир Цацаров ще дадат нарочна пресконференция, на която се очаква да коментират скандала с подслушванията.

Ескалацията на скандала с незаконните подслушвания наложи институции да се отчитат ежедневно за констатациите и резултатите от проверките свързани с "Бръмбаргейт", особено след като бе разпространен запис на разговор между вече бившият градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът Бойко Борисов и земеделският му минисътр Мирослав Наденов.

В тази връзка и служебният премиер Марин Райков, министърът на вътрешните работи Петя Първанова и главният прокурор Сотир Цацаров ще дадат нарочна пресконференция. 

Припомняме, че преди седмици премиерът поиска от вътрешния министър да подписва разрешения за СРС-та само пред колеги. След изтичането на записите от разговор между бившия премиер Борисов, бившия вече градски прокурор Николай Кокинов и бившия министър на земеделието Мирослав Найденов,

от МВР обявиха, че не са разпореждали подслушването.

От записа, за който главния прокурор отсече, че е реално осъществен, тримата обсъждат корупционното дело срещу Найденов, усвояването на европейските фондове, отношенията с медиите, избора на новия главен прокурор и проверката по т.нар. български Уотъргейт.

Заради записа Николай Кокинов подаде оставка като градски прокурор, а в понеделник, 29 април, на извънредно заседание Висшият съдебен съвет я прие. Бойко Борисов пък обяви, че е ще отиде да го разпитат в прокуратурата, за да разбере кой и защо го подслушва в дома му.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Гюро Михайлов - 15:48, 30 апр.

  ГЕРБ е нещо, което никой не знае какво е!? Има една мутра и всички около него му правят фелацио. И чакат да им пусне нещо. Всеки нормален човек би се дистанцирал от подобни негови/техни/ простотии. Все едно да хванеш жена си, че си говори с любовник и да кажеш- не е вярно, това е лъжа, някой я е натопил!? Схващате ли заблудата си!? Стадото голямо сте.

 • Гюро Михайлов - 13:39, 30 апр.

  В България, колкото повече имаш нужда от памперс- толкова си по- велик!? Надрискана нация- Акащ вожд. Ако не щете да сте във фекалия- докажете го. Ама, май ви харесва миризмата. С букет от гербери отгоре… Боко е един газ, който ще се разнесе из въздуха и ще ни трови. Дишайте чист въздух, мама му стара!

 • Гюро Михайлов - 12:10, 30 апр.

  Защо, аджеба, не само БСП вади компромати, както се опитват да изкарат нЕкои хора, а все повече и повече гербаджии обясняват, как Цецо е престъпник, как се работи ДС- джииски в партията, съответно и в държавата… Защо в същото времи само Цветанов е чист… И не си кълни в деца, мутро смотана! Защото има Господ, на той не се казва Бойко! Не искам заради вас аз да страдам.

 • Напомнящ - 11:52, 30 апр.

  Алооо, писачите! Прочетете отново "тримата обсъждат корупционното дело срещу Найденов, усвояването на европейските фондове, отношенията с медиите, избора на новия главен прокурор и проверката по т.нар. български Уотъргейт." Толкова ли сте късогледи че виждате само подслушаното пикаене на БОКО

 • Lamartin - 09:55, 30 апр.

  Сега виждам как заканите и борбата за власт на Станишев печелят и то по какъв начин?Дано не се добере до властта никога! Не допускайте комунистите да спечелят тези избори,спомнете си как едва се отървахме от тях и тройната коалиция и колко страдахме !

 • arhar - 09:40, 30 апр.

  Скоро Станишко ще стане клиент на прокуратурата заради аферата ' Хохегер ' и източването на ' Кремиковци ' с 700 млн лв през 2005 - 2009 г., докато той беше премиер, Гоце му дърпаше конците , а Трактора и Дамбовците командореха в този комбинат . Затова и Станишко интриганства за подслушванията, за да може след това да каже, че образуването досъдебно производство срещу него е политическа репресия ... Уотъргейт или Воден плъх ? - Преценете сами !

 • arhar - 09:27, 30 апр.

  През октомври 2010 г. в ефир по БНТ1 Костов каза в прав текст, че Гоце е някъде около главата на октопода . Какво има да коментираме повече ? Гоце защо мълчи относно казаното от Костов ? А ще може ли Гоце да опровергае казаното от Костов ? Нима Гоце не е покровителят на Трактора и Пешо сумиста ? Нима Пешо сумиста не беше част от младежката организация на БСП ? А Гоце защо не каже нещо за Л. Гоцев и В. Вълков ? Хайде , Гоце, говори, за да ни убедиш, че не си част от октопода у нас !

 • arhar - 09:08, 30 апр.

  Едни от бившите съветници на Гоце ги отстреляха / Е. Кюлев, М. Велев / , други попаднаха зад решетките / Трактора, Пешо сумиста / , трети бяха подсъдими по ' САПАРД ' / Л. Стойков / . А Гоце мълчи ли мълчи по тези въпроси и се прави, че нищо не знае ... Трактора подслушваше чрез едни частни таксита , докато беше в ДАНС, но Гоце мълчи и по този въпрос ... Гоце беше дал орден и на Пешо сумиста . Беше приготвил орден ' Стара планина ' дори и за сирийския сатрап . А Гоце мълчи ли мълчи за ИзбеГалевите, Маргините, ' Октопод ' , ' Наглите ' , ' Килърите ' , ' Чолата ' ... Може би Гоце има амнезия и затова мълчи ? Може би журналистката Рада Домусчиева ще му зададе тези неудобни въпроси или напротив ? То пък колко и да е журналистка , я ?

 • Иван - 09:00, 30 апр.

  Комуниста е отчаян, комуниста е унил Партията се разпада щото лидера е .. Как не ви е срам...другари?! сдадохте властта без бой Ленин ще ви порицае ...спи червения герой. Кво да правим - що да сторим? да си върнем пак властта ний на всичко сме готови че е тежка участта. Този Бойко връх висок е нищо...ний ще го свалим, както мандрите сме крали можем пак да победим! Без униние другари, вий напреде - аз отзад дайте да се понапънем да напишем компромат! ГЕРБ е време да си ходят - да живее БСП!! Не е време за запои, краденето ни зове

 • Мария - 08:58, 30 апр.

  Браво на Станишев, един по един ги "отстрелва".Интересно защо само за Борисов има данни, че наистина е подслушван. Поровината от населението вече си въобразява, че е подслушвано - защо?Хората се побъркаха, държавата се тресе, и всичко това, за да може БСП да спечели изборите и Станишев пак да е начело. Струваше ли си дестабилизацията на горката ни държава цзаради болните амбиции на Станишев и желанието на шепа хора около него да забогатяват безмерна, а след това народът им...кучета го яли!!!

Напиши коментар

Коментари