събота, 04 май 2013, 9:20 ч.

От Божи гроб

Посрещаме Благодатния огън от Йерусалим

BNews.bg

Посрещаме Благодатния огън от Йерусалим

Благодатният огън ще бъде донесен от Пловдивския митрополит Николай тази вечер около 19 часа. Той ще пътува до Йерусалим по решение на Светия синод с частен самолет, чиито разноски са поети от православни християни от Пловдив.

И тази година частица от Благодатния огън ще пристигне у нас от Гроба Господен в Йерусалим.

Свещеният огън слиза само на Велика Събота. По решение на Светия синод Чудодейният огън ще бъде донесен в България от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Като представител на Българската Патриаршия той е определен  да вземе молитвено участие в Последованието на слизането на Благодатния огън на Гроба Господен.

То ще се възглавява от Негово Блаженество Теофил Трети, патриарх на светия град Йерусалим

и на цяла Палестина и светите земи. Само православният Йерусалимски патриарх е носител на възможността да получава след гореща молитва на Велика Събота чудодейния огън.

За първи път Благодатният огън ще пристигне у нас не с правителствения самолет, а с частен.

Разноските поемат православни християни от Пловдивска епархия.

Очаква се митрополит Николай да донесе Свещения Благодатен огън около 19. 00 часа, след което той ще бъде получен от представители на епархиите на Българската православна църква, за да озари празничните Пасхални богослужения по цялата страна.

В някой епархии като Варненска и Великопреславска Благодатния огън ще бъде взет от по-близкия диоцез на Румънската православна църква.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари