петък, 17 май 2013, 11:35 ч.

За нощните мейли

Казаков и Калин Георгиев на разпит при Цацаров

BNews.bg

Казаков и Калин Георгиев на разпит при Цацаров

Пред кабинета на главния прокурор пак е горещо - шефът на ДАНС Констинтин Казаков и главният секретар на МВР Калин Георгиев един след друг бяха привикани при главния прокурор Сотир Цацаров, научи BNews. Случилото се през последната седмица в Костинброд и последвалите анонимни мейли до медиите от "група достойни прокурори" вероятно е причина за идването на висши полицаи във ВКП.

Пред кабинета на главния прокурор пак стана много горещо - шефът на ДАНС Констинтин Казаков и главният секретар на МВР Калин Георгиев един след друг бяха привикани при главния прокурор Сотир Цацаров,

научи BNews.

Предполага се, че и двамата са привикани заради изтеклите документи от разпитите, свързани със скандала с печатницата в Костинброд и последвалите ги мейли в редакциите на медиите от "група достойни прокурори".

Пред медиите, които чакаха пред ВКП,

обвинител №1 заяви, че за прокуратурата това е нормален работен ден и отказа да коментира точно защо двамата висши полицаи са били при него.

Припомняме, че на нарочна пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров отсече, че цялата папка по делото е била в ДАНС до сутринта на 15 май, когато бе и самата пресконференция.

Шефът на ДАНС Константин Казаков пък разпореди вътрешна проверка, която да установи, коя е къртицата в службата.

Служебният премиер Марин Райков обяви в четвъртък, че ДАНС вече имат своето заключени по случая.

"Изводите на председателя на ДАНС съдържат разлики от тези на една друга институция.

Поради тази причина, преди да приема доклада на ДАНС, категорично настоях той да проведе среща с ръководителя на тази друга институция, защото не можем да си позволим да имаме различия в изводите и да създаваме погрешното впечатление, че в момента между тези две структури тече някаква полемика, каквато не трябва да има, не може да има и няма. Когато тези две институции уеднаквят позициите си, те ще бъдат оповестени публично", заяви Райков.

След това изказване всички погледи се насочиха може би неправилно обратно към прокуратурата, като бе забравено, че все пак и МВР са участвали в операцията.

След заседанието на ВСС обвинител №1 отсече:

"Не съм запознат с доклада на ДАНС. Изнесеното вчера от мен на пресконференцията, ще го проверя не чрез доклада на ДАНС или чрез изявленията на някой друг, а чрез силите на прокуратурата".

В деня за размисъл, след след предаването на живо пред печатница "Мултипринт" и информацията, че в акцията са участвали само прокуратурата и ДАНС, именно главният секретар на МВР Калин Георгиев уточни, че вътрешното министерство е участвало активно в мероприятието по сигнала на Мая Манолова за нерегламентирано отпечатаните 350 000  бюлетини в Костинброд.

Припомняме, че на 15 май поредна анонимка заля мейлите на медиите, подписана от "група достойни прокурори". Писмото твърди, че нищо не е явно в безпрецедентния скандал с 350 000 невалидни бюлетини, окрити при акция на прокуратурата и ДАНС в печатница "Мултипринт" в Костинброд - собственост на съветник от ГЕРБ.

Анонимните изпращачи заявиха, че включително и казаното от прокуратурата, не е вярно и обвиниха прокуратурата и медии, че са спретнали компромат. Като подплата на твърденията си пуснаха "документи", които всъщност  потвърдиха известни досега неща.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • агент - 01:44, 18 май

  Започва да се потвърждава информацията която писах в събота: Бюлетините от Костинброд са за БСП и ДПС. Но техни информатори в МВР и ДАНС ги предупреждават че започва операция по проследяване на микробусите и те веднага пращат говорителя си Бареков да обвини ГЕРБ след което и те се включват в дезинформацията. Защото знаят че лъжа повторена много пъти става истина.

 • телеподомухобрандъл - 19:00, 17 май

  Самоизяждането при чингизите започва... Предстоят интересни епизоди в стил "Знам какво направи миналото лято"... Ще ги гледам в захлас.

 • Иван - 16:48, 17 май

  Провеждат се нормални работни срещи в рамките на нормален работен ден, заяви обвинител №1.

 • Шут за тия - 16:16, 17 май

  Тия и двамата са от котилото на Цървулко. Време е новото правителство да ги натири веднага. Кой предава данни на Цецко а?

 • до ТЕК - 16:05, 17 май

  Тек, тези двамата им е много ниска длъжността, за да ходят те на разговори с главния прокурор на държавата. Ако не ти е ясно, Гл.прокурор може да привика за снемане на обяснения (по народнуму РАЗПИТ) всеки един в тази държава- дори и тези с имунитет. Но може да повдигне обвинение на тези без имунитет освен ако обвинението не е толкова сериозно че минималното наказание да е 5 години лишаване от свобода- тогава имунитет не важи! А тези двама посерковци могат само да подслушват и да докладват и евентуално да задържат до 24 или 72 часа обикновени хорица.

 • Pasi - 14:29, 17 май

  Работна среща Късичка работна среща... Май дебелия усеща, скрит от нас велик сановник, даже с власт и на полковник. Уточняват и разследват, тихичко си те беседват. Резултатът ще го видим... Никой тук не е недидим!

 • тек - 14:05, 17 май

  Ибрик,не ти е точно заглавието-тези двамата могат да отидат на разговор ,а не на разпит ,както би ти се искало !

 • Новият - 11:49, 17 май

  Много наивни сме ние обикновените хора - мислим си, че след като сменят някои хора и хоп за месец два всичко като с магическа пръчица се оправя! Да ама не! Тинята в която е затънала правоохранителната ни система е така лепкава и дълбока, че не се знае не кога, а дали въобще има измъкване!

Напиши коментар

Коментари