понеделник, 10 юни 2013, 20:02 ч.

Номинации

БСП-София излъчи 4 имена за областен управител

BNews.bg

БСП-София излъчи 4 имена за областен управител

Градският съвет на БСП в столицата излъчи 4 кандидатури за областен управител на София-град.

Градският съвет на БСП в столицата излъчи 4 кандидатури за областен управител на София-град.

Предложенията са дошли от районните организации на социалистите - бившият общински съветник в столицата Бойко Маринков, бившият общински съветник и депутат от 24-ти софийски район Росен Малинов, председателят на най-голямата районна организация в София "Красно село" Петър Апостолов и бившият общински съветник и кандидат за депутат Таня Найденова.

Номинациите ще бъдат изпратени в партийната централа и са с препоръчителен характер, съобщи "Дневник". Преди седмица БСП-София реши, че заради високия си изборен резултат в столицата от 1994 г. насам е редно левицата да излъчи и областния управител на София-град.

Управителят на София-област се очаква да е депутатът от ДПС и бивш кмет на Своге Емил Иванов.

Очаква се във вторник тясното партийно ръководство на БСП да обсъди конкретни имена за областни управители и зам.-министри. Тежките разговори с ДПС продължават и днес.

Бойко Маринков е научен сътрудник в Института по балканистика към БАН.

Бил е общински съветник в София два мандата - от 1995г. до 2003г. и от 2007г. до 2011г. Той е председател на БСП в район "Възраждане", в която обикновено членува лидерът на партията, от там познава добре Сергей Станишев, Георги Първанов, Георги Пирински.

Росен Малинов беше избран за депутат от 24-ти избирателен район, а преди това беше общински съветник.

Проверка на комисията по досиетата установи, че е бил съдържател на явочна квартира "Люляк" от 1988 г.

Таня Найденова е адвокат от 32 години, завършила е Московският университет със специалност "Международно право".

Тя е бивш общински съветник от БСП в София, а през 2008 г. името й беше замесено в скандала с обществените поръчки за автобусните линии в столицата, довел до отстраняването на тогавашния зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов. Член е на БСП от 1984 г. В момента е член на Изпълнителното бюро на столичната структура на БСП и на Националното бюро на жените социалистки. Найденова е председател на Софийската организация на жените социалистки.


* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Мис Каприз - 22:36, 10 юни

  С какво бе запомнен Емил Иванов преди години? Залепи се към ДПС, за да му бъде чадър и да не дава обяснение за огромните пари, които е натрупал като кмет на Своге (два мандата). В областната управа се обградил с некадърни, но послушни служители, които сляпо изпълнявали „секретните“ му поръчки. И като всеки забогатял мъж си взел любовница, която се оказала амбициозна и успяла да измести най-кадърния му човек, а именно - гл. секретар(бивш юрист в район „Изток“), запушвайки му устата с евтин апартамент. Поела тя главното секретарство, ала за зла врага някой я изпял, че е с фалшива диплома от УНСС. Дошли предишните избори и Емил Иванов си купил място като депутат от ДПС, а „дулцинеята“ взел за личен съветник и потулил нещата с дипломата... Сега тя може да се появи и с докторска титла. ;)

 • Петров - 21:40, 10 юни

  Пик, бъдете по-прецизни. Таня не може да е станала член на БСП през 1984 година. Тогава нямаше БСП, а БКП.

 • въсьо - 20:46, 10 юни

  Бог дае на помощ на майка България.Фесовеееее.

 • oooo - 20:26, 10 юни

  АШКОЛСУН ТУРЧИН В СОФИЯ ОБЛАС КАДЕ СА БЪЛГАРИТЕ.БРОВО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.ДА ВИ Е ЧЕСТИТО.

Напиши коментар

Коментари