понеделник, 17 юни 2013, 13:04 ч.

Приоритети

Задача №1 в отбраната - трансформация

BNews.bg

Задача №1 в отбраната - трансформация

Приоритет за новия екип ще бъде трансформацията на въоръжените сили и възстановяване на социалните права на военните.

Министърът на отбраната Ангел Найденов представи днес новоназначените заместник-министри на отбраната Иван Иванов и Неджми Али и членовете на политическия кабинет.

Иван Иванов е бил на ръководна длъжност в министерството до 2012 година, когато става президент на Конфедерацията на обществените организации от сигурността.

Неджми Али е бил вече на този пост - от 2003 до 2005 година, а след това - депутат от ДПС.

Приоритет за новия екип ще бъде трансформацията на въоръжените сили и възстановяване на социалните права на военните.

Според Закона за администрацията министрите създават на свое пряко подчинение политически кабинет.  В него се включват заместник-министрите, началникът на кабинета, парламентарният секретар и ръководителят на звеното за връзки с обществеността.

В Устройствения правилник на Министерството на отбраната е записано, че политическият кабинет на министъра на отбраната се състои от 10 души.

Наред с това Законът за отбраната и Въоръжените сили регламентира, че към министъра на отбраната се създава Съвет по отбрана, който е колегиален съвещателен орган.

Освен това към министъра на отбраната има още Програмен съвет, Съвет по отбранителни способности и Съвет по въоръженията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • мда - 13:28, 17 юни

    Това добре, ама Станишко с болните си амбиции за реваншизъм ви посра килимчето с "нестандартното" си предложение.

Напиши коментар

Коментари