понеделник, 22 юли 2013, 8:17 ч.

Стъпка по стъпка

Седми ден издирват миньорите

BNews.bg

Седми ден издирват миньорите

Седми ден продължава издирването на двамата миньори, затрупани в мина Ораново.

Седми ден продължава спасителната операция в Ораново. Все още са в неизвестност двамата миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров.

Управителят Валери Манов съобщи по ТВ7, че в момента спасителите са достигнали до мястото, където се предполага, че може да се изсипе скална кална маса.

"Тази нощ спасителните екипи достигнаха зоната на "кръст б", каза Манов. В този участък има силно нарушен крепеж, поради което се предполага, че там се е случило срутването и пробивът.

В момента крепежът се възстановява, подсилва се, за да може да е гарантирана безопасността най-напред на спасителните екипи.

Нещастието е предизвикано от природата вътре в подземието. Не е нещо, което може да се контролира и да се предотврати, каза Манов и призова да не се спекулира в отговор на обвиненията на кмета на Симитли.

Според икономическия министър Драгомир Стойнев обаче трябва да има наказани.

"Ситуацията не е лека. Не е леко и да се открие къде се намират нашите колеги. Скали, кал и въглища - плътна маса пред нас. Целта ни е първо да ги открием.", разказа управителят на рудника.

До галерията, в която се предполага, че са затрупаните миньори, остават 20 метра.

Надежда, че двамата миньори имат шанс да са оцелели, дава информацията, че най-вероятно двамата са носели по шише вода, а и в рудника има каптиран минерален извор.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари