събота, 10 август 2013, 8:15 ч.

НФСБ поглъща ГОРД

Трудно ми е да правя завои в политиката

BNews.bg

Трудно ми е да правя завои в политиката

Партията на евродепутата Слави Бинев ГОРД ще престане да съществува на 12 август, когато официално ще бъде обявено сливането й с НФСБ на собственика на бургаската кабелна телевизия СКАТ Валери Симеонов. Пред BNews той не отрече, че се надява да бъде издигнат за депутат на изборите на Европейски парламент, които ще се проведат през 2014 г.

- Г-н Бинев, защо решихте да се обедините с НФСБ?

-Ами това не е нещо ново като идея - очакваше се да се случи даже на предишните избори. Просто ние преценихме, че сега е моментът обединението да се случи. Видя се, че трябва да се направи по-голям, по-обединен фронт, който да направи така, че българите да разберат, че има надежда за страната, че има някой, който може да ги защити.

В момента това, което се случва е следното - няколко партии си подават топката и в никакъв случай не може да се каже, че сегашното правителство много се различава от предишното.

Най-големите очаквания, свързани с промяната в Изборния кодекс, с отварянето на медийната среда и с промяната на икономическия климат, не се случиха.  За съжаление и в сегашното управление има едно високомерие, което беше изключително валидно за правителството на ГЕРБ. 

Обединението на ГОРД и НФСБ беше очаквано и не е някакъв шок.

Очакваше се да се направи така, че евроскептичните организации под патриотичния флаг да поемат своя ангажимент.

- Как ще се казва новата формация?

- Това няма да бъде нова партия. Може би НФСБ ще си остане като бранд, защото е много трудно да се налагат непрестаннно нови имена, които да объркват хората. Мисля, че всички знаят, че ние сме представители на партиотичните сили в България. Това е изключително важно в този момент, тъй като Европа е разделена на две -  на еврофедералисти и на евроскептици. Ние така или иначе представляваме евроскпетиците у нас.

- Това означава ли, че на 12 август вие ще сложите край на проекта ГОРД?

- Ами в някаква степен - да. Видя се, че хората имат очаквания да се появят по-големи политически субекти. Така че, сливането ни е напълно очаквано.

- Свързано ли е поглъщането на ГОРД от НФСБ с изборите за Европейски парламент през 2014 г.?

- Свързано е с всякакви избори, тъй като правителството на Пламен Орешарски няма да може да издържи до евровота догодина. Мисля, че ще има избори преди това.

Напрежението в момента в страната е много голямо.

След августовските почивки, крясъкът на улицата ще се повиши.

Такива са очакванията ми. Хората искат политическият монопол да бъде разтурен и да си ходи. На българите просто им писна едни и същи хора да си подават топката във властта.

- Ще се кандидатирате ли за евродепутат?

- Това е решение, което трябва да вземе ръководството на новото политическо обединение. Въпрос на гледна точка е.

Там, където се смята, че мога да бъда най-подходящ и най-силен - ще участвам.

При това имайте предвид, че аз съм по принуда в политиката, като имам предвид, че никога не съм бил на вимето на държавата, не съм участвал в приватизацията, не съм имал и държавни поръчки. Аз съм човек, който наистина е успял сам да направи една добра бизнес кариера.

Убеден съм, че не трябва да се срамувам и още по-малко да се опитвам да угодя на тази или онази политическа партия, заради които ми се наложи да вляза в политиката, за да се опитам да променя нещата.

-Вече има твърдения, че НСФБ ще бъде новата новата ви ракета - носител за Европарламента, след като се скарахте с лидера на "Атака" Волен Сидеров.  

-Значи сме успели да създадем новина, което, признавам, е неочаквано за мен. Всички знаят, че аз не съм дете на политиката и винаги мога да се утвърдя добре в която и да е сфера.

Моето поведение в европейските институции в никакъв случай не беше за подценяване, тъй като не дадох възможност да бъдат скрити много от нещата, които се случиха у нас през последните 4 години.

Ако се сметне, че ще бъда подходящ за кандидат за евродепутат - защо не?

- В какви отношения сте в момента с Волен Сидеров?

- В никакви отношения. Те се разтрогнаха, така да се каже...използвайки семейната терминология..

- Разривът ви стана факт покрай раздялата на Волен и Капка...

- да,...защото той дълго време поддържаше човека, когото аз безкрайно много ненавиждах като поведение - това е диктатора Бойко Борисов. Това сложи края на нашите взаимоотношения. Аз съм изключително последователен като човек и просто ми е много трудно да правя завои.

- На парламентарните избори бяхте в коалиция със "Свободен народ". Тя ще стане ли част от НФСБ?

- Не мога да говоря от името на "Свободен народ". Каквото и да си говорим вече се вижда, че НФСБ е сред най-големите евроскептични партии у нас и е напълно нормално тя да има последната дума.

Коалиционната политика ще бъде оставена в техни ръце.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Атака 1 + 2 + 3 - 21:58, 15 авг.

  Атака 1 - Волен Сидеров Атака 2 - Валери Симеонов Атака 3 - Слави Бинев

 • Новият - 08:29, 14 авг.

  ДС=БКП=БСП=ДПС=СЪДЕБНА СИСТЕМА=АТАКА=ДСБ=МАФИЯ Този дрисльо от снимката има само една задача-силовите бригади да поведат протестите както беше м.февруари т.г.! ДС=БКП=БСП=ДПС=СЪДЕБНА СИСТЕМА=АТАКА=ДСБ=МАФИЯ

 • 0102 - 10:58, 11 авг.

  А как ще се чувства в новосъздаденото обединение г-н Бинев като се има предвид подкрепата и топлите връзки на НФСБ с ГЕРБ и с ББ?Та нали той/Сл.Бинев/ и социалдемократите от "Свободен народ" бяха яростни противници на ББ и кликата му.А,може би,когато става дума за властьролята на нечия патерица е приемлива?

 • Къртичок - 08:14, 11 авг.

  Митьо Пищова си е направо класи пред този швестер Бинев.

 • Джо - 08:10, 11 авг.

  Слави Бинев е много лошо попадение. Ще изгубите гласове!

 • Помак.Само ГОРД и НФСБ - 20:59, 10 авг.

  Един от председателите на Европейски институт "Помак" намери място в пиринската листа на коалиция "Горда България", в която основен играч е партията ГОРД на Слави Бинев.

 • Слави Бинев - 19:47, 10 авг.

  е мутра! Карате ме да мисля, че и Валери С. е такъв!

 • ОХО БОХО - 19:32, 10 авг.

  Няма ли огледала в Брюксел ? Скудоумен тулуп.

 • Георги - 19:17, 10 авг.

  Пълно падение с този тулуп! Не можахте ли да намерите друга мутра?

 • Марко - 18:35, 10 авг.

  Волен Сидеров,Слави Бинев и Валери Симеонов-лумпени,които решиха да екплоатират националната кауза в свой интерес,подкрепени от "здрави" сили

Напиши коментар

Коментари