вторник, 13 август 2013, 13:31 ч.

Гаф на деня

Изгубени в пресата: „Овча купел“ стана „Овча пу*ка“

BNews.bg

Изгубени в пресата: „Овча купел“ стана „Овча пу*ка“

Леко комичен гаф е допуснат от редакторския екип на вестник „Преса“.

Столичният квартал „Овча купел“ се превърна в „Овча путка“.

Или поне така е в карта в новия брой на вестник „Преса“ (13.08.2013 г.), допуснали странен гаф.

На схемата на изданието са посочени районите, пострадали от вчерашната авария с електричеството, оставила големи райони в столицата без ток. При по-детайлен поглед на картата обаче нещо леко дразни окото… И то е изписването на периферния квартал „Овча купел“.

Видно е, че в случая не става дума за печатна грешка, като може само да се предполага каква е причината за гафа – дали е тръгнал от забравена закачка между колеги,

или пък графичният дизайнер прекалено много се е разсеял с Photoshop-а.

Приемаме с усмивка новото наименование на новия квартал и благодарим на колегите от „Преса“, че ни дадоха повод за няколко шеги към нашите хора от „Овча купел“… пардон – „Овча путка”.

Малко по-късно от редакционния екип на „Преса“ изпратиха до медиите обяснението си за грешката, в което тя се описва като техническа и се поднасят извинения до читателите и до живущите в квартала.

Освен това се казва, че виновниците за гафа са вече наказани.

„Както и досега, въпреки неволните си грешки, в. „Преса“ ще продължи да бъде радетел и трибуна за чистия и грамотен български език, което, надяваме се, оценяват и нашите читатели“, се казва в обръщението на водещия брой зам.-главен редактор Николай Стоянов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • До Мишко - 17:53, 13 авг.

  Не се ядосвай, Батко Мушко сигурно живее в "ОВЧА ПУТКА" и затова се е напрегнал така днес :))))

 • Мишко - 16:50, 13 авг.

  Мушко, що не ходиш да пишеш във форумите на тия, които ти плащат да плюеш тук, а? Остави хората да работят, справят си се много добре и без теб

 • Батко Мушко - 15:54, 13 авг.

  Е това е нивото на Барековия жърнализъм - полови органи, които могат да го оприличат най-добре, са на почит в неговата медия и привличат вниманието само на неговите журналисти, защото какво по-внушаващо уважение към нещо, ако то прилича на шефа ти?

 • W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА БАРС - 14:58, 13 авг.

  W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА БАРСА,РЕАЛ,МИЛАН,ЮВЕ,МЮ,ЧЕЛСИ и ...

 • Вредния - 13:52, 13 авг.

  А направете сега някой друг квартал "Куродръва" и да направят обединение с "Овча путка"

Напиши коментар

Коментари