четвъртък, 15 август 2013, 8:35 ч.

Експертно за пенсиите

Забравете ранното пенсиониране!

BNews.bg

Забравете ранното пенсиониране!

Трябва да забравим ранното пенсиониране! Това заяви бившият социален министър Иван Нейков в студиото на ТВ7 във връзка с проблемите на пенсионната ни система.

 Трябва да забравим ранното пенсиониране! Бедна държава като България не може да си позволи привилегии. 

Това заяви бившият социален министър Иван Нейков в студиото на ТВ7 във връзка с проблемите на пенсионната ни система, обявени в доклада на НОИ.

В него се казва, че заради прекалено многото привилегии, малкото работещи и многото пенсионери дори изплащането на днешните пенсии е огромен проблем за осигурителната система в страната.

Според Нейков първата задължителна стъпка за решаване на проблемите е да се изравни пенсионната възраст на мъжете и на жените.

"Ние гарантираме бедност на жените, които известно е, че живеят по-дълго и се чудят какво да правят с ниските си пенсии."

На второ място според него трябва да се обвърже продължителността на живот с излизането в пенсия. С колкото нараства продължителността на живота, с толкова да се вдигне възрастта за пенсия. Това  е логиката и тогава няма да се  тръшкаме за пенсионната възраст. Трябва да забравим ранното пенсиониране!", обясни експертът.

 "60-годишните днес имат огромен капацитет като хора и обществото не може да ги обявява за аутсайдери. Друга мантра - лъжа е, че ранното пенсиониране осигурява работни места за младите. Лъжа е!

Младият пенсионер е по-опасен за младите, защото търси работа.

Според проф. Христина Вучева трябва да се отнемат привилегиите при пенсиониране.

Редно е да с е отнемат привилегиите за ранно пенсиониране на много гора в МВР, такива има и в ДАНС.

Никой не би повяревал, че една бедна държава прави ранно пенсиониране. България не може да си го позвиоли.

По думите на проф. Вучева

докладът на НОИ е рутинен и ни казва, че дупката в дефицита расте.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Ани - 11:23, 06 септ.

  Ами този си работи спокойно, а не като нас, що да не се пенсионира и на 70?

 • еманципация - 07:29, 16 авг.

  Освен да се изравни възрастта за пенсиониране на мъжете и жените,да се забрани на жените да раждат.Така равенството ще е пълно и жените ще с осигурят много високи пенсии.

 • Младеж - 17:55, 15 авг.

  Азащо като няма пари в НОЙ има толкова канцеларски мишки източващи парите и имитиращи дейност.Другото което е:Махат тавана на пенсиите.За кой е тази привилегия? Естествено за политици.В тая държава те са с големите доходи.Те ще папкат големи пенсии за почивки в чужбина.

 • 2 - 14:43, 15 авг.

  що НОЙ не вземе да си събира по-добре парите малко да ограничат сивата икономика да пуснат малко инспектори да глобяват фирми за неиздаване на касови бонове да спрат малко нелегалните цигари в тая държава всеки мисли как да открадне от нея.Да вземат малко да си вършат работата стига с нагли кражби и кво ли не,аман вече от това бедна държава сме,ало политиците вземете се малко в ръце-мърлячи такива накрая хората да не ви вземат в техните

 • тия - 13:31, 15 авг.

  Аман от такива като този Неей коф. Все говорят от името на някой. Що не питат жените от 57 години нагоре, а не той да казва? Как ще стимулираш да си плащаш осигоровки, като не знаеш какво ще измисли държавата след 5-10 години. Защо не хващат фирми които дават една заплата, а осигуряват на друга. Но това което се извършва в последните години, стимулира точно това и поради това парите в НОЙ са малко. Излиза, че по-добре да не си плащаш осигоровките, защото не знаеш дали ще ти трябват. А къде отиват парите на тези хорица които не доживяват до пенсия?. Така че проблема не е в годините, а в начина на управление на парите във фонда. Преди комунистите ги бяха изяли, сега излиза, че пенсионерите ги изяждат. Държавата все е изненадана.

 • TATO - 13:25, 15 авг.

  ТОЯ ПЕДАЛ НЕИКОВ НАЛИ ПОДКРЕПЯШЕ НЕИСТОВО ГЕРБ ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ СПОМНЕТЕ СИ КАК ХВАЛЕШЕ ТИКВАТА ПАРДОН ГН БОРИСОВ ТОЗИ ПРЕДСТАВИТЕЛ БИВШ НА КНСБ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР ПРИ ДР. КОСТОВ ВРЪТИ ОПАШКА ВИДЯХМЕ ГО КОЛКО СТРУВА ЗАТОВА ГН. ПИДАЛ МОЛЯ ЗАТВОРИ СИ МРЪСНАТА УСТИЦА ДА НЕ ТИЯ НАПЪЛНИМ НИЯ ГН .НИЕКОВ ЗАМЪЛЧИ

 • DDT-2 - 12:40, 15 авг.

  И защо да забравим, нали обещахте бе другари. Значи лъжете и то много нагло или се бъркам. Освен това зщо България е бедна? БСП като цяло от началото на прехода са били на власт най-много ..значи БСП следва да са най-виновни. Я не ни взимайте за мезе бе ...или си изпълнявате обещанията или шута и навънка. Няма да ви траем повече. Лайнари такива.

 • някои - 11:43, 15 авг.

  комунягите да си поемат обещанията ,с които пе4елят избори и да обяснят на електората си/мангали и промити мозьци/!

 • 1 - 11:00, 15 авг.

  Няма ли да бъде по-добре,със закон да се отмени пенсионирането в България,но пенсионните удръжки да останат,за да може да се краде по-добре.

 • обречена на бедност - 10:19, 15 авг.

  Да живее Нейно Величество Системата, смазвана с кръвта и здравето на електората!

Напиши коментар

Коментари