понеделник, 19 август 2013, 8:34 ч.

От разцепена бутилка

Пропан-бутан вдигнал във въздуха ресторанта

BNews.bg

Пропан-бутан вдигнал във въздуха ресторанта

Най-вероятната причина за инцидента в столичния китайски ресторант е взрив след изтичане на газ пропан-бутан. Това каза Главен комисар Николай Николов – директор Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Движението по бул. "Цар Освободител" в района на кръстовището с "Раковска" остава затворено заради повторните огледи.

Най-вероятната причина за инцидента в столичния китайски ресторант е взрив след изтичане на газ пропан-бутан от разцепена бутилка. Това каза главен комисар Николай Николов

– директор Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” по БНТ.

Припомняме, че снощи около 19.20 експлозия вдигна във въздуха Китайския ресторант срещу Руската църква в столицата, вследствие на което има ранени 11 души. По-късно и други двама са потърсили медицинска помощ, така че броят на пострадалите стана 13. Един мъж е в много тежко състояние, в кома, в реанимацията на "Пирогов".

Огледът се очаква да започне в 9.00 часа, когато експерти на общината отново ще огледат пораженията.

По думите му, първото съобщение, което са получили е било за взрив, без да се конкретизира дали е самоделно взривно устройство или нещо друго.

„На място установихме, че става дума за газова експлозия. Нещата с взрива са сложни, експертите ще ги обяснят и докажат. Очакваме в 10.00 часа да излязат първите аналитични проби за това дали има друго взривно вещество, за да можем да докажем със сигурност причината”, обясни главен комисар Николов.
Той обясни, че по информация на хората от обекта, бутилките трябва да са 15 на брой – една е избухнала, 13 са изнесени навън.

„Последната бутилка я търсихме снощи до късно, не успяхме да я намери. Може да е някъде под развалините или няма такава бутилка”, обясни той.

Към момента не е наложена евакуация на сградата, но няколко семейства са пожелали да я напуснат.

Затворен за движение ще остане участъкът в района на инцидента - по бул. „Цар Освободител” от улица „Г. С. Раковски” до площад „Александър 1” няма да се движат превозни средства.

Хората трябва да потърсят алтернативни маршрути, тъй като огледите ще продължат през днешния ден.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Hirscha - 16:18, 19 авг.

    Barekooov , Boiko Borisov e vinoven. Vednga da go napliuesh.

  • W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА-MESS - 16:08, 19 авг.

    W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА-MESSI10,NEYMAR JR11,RONALDO7,ISCO23,LAMPARD8 мн др...

  • карате до - 14:58, 19 авг.

    Главният готвач да не би да не е успял да достави поръчка за 1000 летен корен от жен-шен?Ако на актавис и трябва субсанция или суровина да потърси Червените фенери на Женския пазар!Този корен сигурно лекува сифилис в 3-ти стадий но има и вносни евроантибиотици!Моля Ви се къде по -приятно е да ти сервират десерт от жен-шен/Ако гл готвач не знае да се консутира с продавачките на соеви кълнове на упоменатото място/При възпитан поход бойни изкуства не се използват!

Напиши коментар

Коментари