сряда, 21 август 2013, 13:05 ч.

Внимание!

Червен код за пожари в цялата страна

BNews.bg

Червен код за пожари в цялата страна

Червен и оранжев код заради огнената стихия, обхванала различни части на България, бе обявен на територията на страната.

Червен и оранжев код е обявен за страната поради риск от големи пожари. Това ще рече, че има опасност от възникване на силни, разпространяващи се на големи площи и трудни за овладяване

полски и горски пожари, съобщиха от пожарната.

Оттам уточниха, че през последните денонощия пожарната обстановка се е усложнила, възникнали са няколко горски пожари, за погасяването на които е бил съсредоточен огромен ресурс от екипи огнеборци, спасители, горски служители и доброволци. Повишен пожарен риск отбелязват и анализите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" напомня на гражданите, че паленето на огън в близост до сухи треви и горски насаждения е абсолютно забранено.

Задължително е и спазването на забраната за движение на моторни превозни средства без искрогасители в горски и полски масиви, както и извършването на ремонтни дейности на такива места. Небрежното пушене и използването на открит огън са опасности, които не бива да бъдат допускани.

Същевременно нов пожар пламна край старозагорското село Змейово. Гори иглолистна и широколистна растителност.

По непотвърдени данни вероятната причина за пожара е скъсан далекопровод. Пожарните служби в града са алармирани и в момента пътуват към мястото.

От вчера пък има и други огнища край Стара Загора - 500 дка във вилната зона бяха обхванати от пламъци, но пожарът вече е овладян. Овладян е и огънят край Варна, където горяха треви и ниски дървета на 300 дка.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари