сряда, 21 август 2013, 15:18 ч.

След Варна и Стара Загора

Борова гора пламна край София

BNews.bg

Борова гора пламна край София

Пожар гори край село Локорско, което се намира на 15 км от София, съобщиха от Столична община. Огънят се е разпрострял на фронт около 1,5-2 км и обхваща около 500 дка борова гора. Пушекът се вижда от високите сгради в района на „Подуяне".

Голям пожар гори край село Локорско, съобщиха от Столична община.

Пожарът е в борова гора, частично върхов, разпрострял се е на фронт около 1,5-2 км и обхваща около 500 дка иглолистна растителност. Пушекът се вижда от високите сгради в района на "Подуяне".

„Ситуацията в района на пожара е тежка, най-важното е да се запазят къщите на хората",

заяви  главен комисар Никола Николов, директор на ГД ПБЗН. На мястото на пожара работят осем пожарни

В потушаването му са включени и два вертолета.

Осигурени са две водоноски. В потушаването на пожара са се включили доброволци от района и допълнително ще се включат доброволци от формированието на Столична община.

Локализиран е пожарът край старозагорското село Змейово, който обхвана 30 декара широколистна растителност, 40 декара борова гора и 100 декара треви и храсти,

съобщиха от полицията в Стара Загора.

Най-вероятната причина за огъня е скъсан далекопровод,

съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Пожарът гори в района на Римския мост,
който минава над пътя Стара Загора – Казанлък.

В момента на място са 4 противопожарни коли от града и един от военните в Змейово. Помощ оказват и 15 души от поделението в Змейово.

Към момента пожарът е локализиран. Няма пострадали хора при пожара. Няма опасност за населението в близките населени места.

Овладени са пожарите край морската столица и града на липите, но не напълно загасени. 300 декара обхвана огънят край Варна, а 500 дка - край Стара Загора.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари