вторник, 27 август 2013, 13:56 ч.

Потвърдено

Салмонела тръшнала децата от лагера в Приморско

BNews.bg

Салмонела тръшнала децата от лагера в Приморско

Микробиологичният анализ потвърди, че 8-те деца в болницата в Бургас са пипнали салмонела, най-вероятно от храна, която са яли. Това съобщиха от лечебното заведение за BNews.

Микробиологичният анализ потвърди, че 8-те деца в болницата в Бургас са пипнали салмонела, най-вероятно от храна, която са яли. Това съобщиха от лечебното заведение за BNews.

Децата са добре, планира се утре да бъдат изписани, казаха от бургаската болница.

Припомняме, че две от десетте заразени с бактерията не останаха на лечение, защото родителите им си ги прибраха в София. Те ще бъдат уведомени от бургаските епидемиолози от РЗИ, ако случайно не са предприели мерки.

4 от повторените проби на 8-те деца са дали положителен резултат за салмонела, защото при изписването от инфекциозното отделение диагнозата на всички в епикризата им ще бъде салмонелоза, 

каза за BNews д-р Григорова, началник отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ-Бургас. Тя уточни, че от Агенцията по храните още търсят източника на заразата, а част от персонала вече е дал по две проби, които ще бъдат готови най-рано утре.

Не може да се каже откъде учениците са пипнали салмонелата, защото са яли и на други места, освен в ресторанта на хотела в ММЦ-Приморско, където са били на лагер.

Тийнейджърите на възраст от 15 до 19 г. са били почти постоянно навън и са се хранели и извън комплекса.

Учениците вдигнаха висока температура с повръщане и разстройство в събота, след като бактерията им причини ентероколит. Лекарят в хотелския комплекс повика линейки, с които тийнейджърите да бъдат хоспитализирани в болницата в Бургас.

Според управата на ресторант "Бисер" няма как заразата да е при тях, защото там се хранят стотици почиващи на ден, които до момента нямат оплаквания, а лагерниците ходят по цели нощи на дискотеки, както и до близките заведения в Китен и Приморско, където също се хранят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари