неделя, 01 септември 2013, 22:27 ч.

Алфа-Ауригиди

Нов дъжд от падащи звезди

BNews.bg

Нов дъжд от падащи звезди

Пикът на метеоритния поток, който ще продължи до 7 септември, е днес

За тези, които не успяха да се любуват на падащите звезди преди месец, има втори шанс, съобщиха учени от Астрономическата обсерватория на БАН.

На 1 септември може да се наблюдават падащите светлинки на Алфа-Ауригиди. Тази гледка е изключително рядка, защото родителското им тяло – кометата Киес идва към Земята веднъж на 2000 години.

Метеоритният поток започва днес и ще приключи на 7 септември, но пикът ще е тази нощ. Тези звезди не са толкова активни, колкото Персеидите и ще се забелязват по едва 6-7 ярки метеора на час.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Рересто - 03:58, 02 септ.

    33416 ние като потомци на галитеобожаваме лятната "роса"в небето като"3,7 точки роса"По интересно е колко време продължава лятното явление от съзвездие Косирог!Наричам го така заради древната легенда и защото е благоприятно за Земята!Приели сме като постулат почти че козата е 2-то най-лековито животинче на планетата и 100% лекува рак като млякото и Божествената нишка на ламите!Росата и потта на мустангите- знаем от друидите са по-силни от римския Цезар без да ни превръшат в Обеликс-накратко в гигантска горила!Радваме се на красотата и помощта от небето!Щастливо!33416

Напиши коментар

Коментари