четвъртък, 05 септември 2013, 17:54 ч.

Летният Давос

Орешарски с лекция на форума на "новите шампиони"

BNews.bg

Орешарски с лекция на форума на "новите шампиони"

Българският премиер ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват в най-мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум, известна още като „Летният Давос“. Насрочена е среща с председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Н. Пр. Ли Къцян.

Премиерът Пламен Орешарски ще бъде на работно посещение в Китайската народна република от 8 до 12 септември.

Пламен Орешарски ще участва и в най- мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум.

На „Годишната среща на новите шампиони“, известна още като „Летният Давос“, българският премиер ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват във форума.

Там той ще сподели своя опит и визия пред внушителната аудитория в рамките на дискусията „Ново начало за Европа“ заедно с премиера на Белгия Елио Ди Рупо, премиера на Финландия Юрки Катайнен и премиера на Малта Джоузеф Мускат.

Форумът в гр. Далиен ще събере повече от 1 600 участници от над 90 страни и 95 националности, сред които – представители на водещи глобални компании, млади лидери, учени и изследователи, иноватори в технологичната сфера, предприемачи.

Повече от 300 журналисти ще отразяват срещата на „новите шампиони“.

В работното посещение в Китай ще участват вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

Преди посещението си в Далиен министър-председателят

Орешарски коментира очакванията си за форума и потенциала на икономическите и търговски връзки между България и Китай в специално интервю за китайската информационна агенция Синхуа.

В него той обяснява какви са очакванията му за срещата с оглед отношенията между Китай и нашата страна.

Според премиера е удовлетворителна тенденцията в последните години на постоянно нарастване на стокообмена и на засилване на инвеститорски интерес от страна на китайски компании.

"С най-голям потенциал са възможностите за стокообмен на селскостопанска продукция от България към Китай, а защо не и кооперирани производства с цел износ в трети страни, най-вече от Европейския съюз.

Китайските туристи също могат да открият България като атрактивна дестинация", обяснява премиерът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Дора - 10:59, 06 септ.

  Очаквам добър резултат.

 • Ани - 10:42, 06 септ.

  Част първа от лекцията: Има ли бизнесът почва у нас и как да го отглеждаме.

 • Краси - 10:33, 06 септ.

  Хайде де, да изнасяме - по-добро от това няма, но държавата трябва да се намеси веднагически, защото има един нов вид рекетьори, големи монополисти, които обработват земята и изнудват собствениците на парцелите. Защо държавата си затваря очите за всички злоупотреби, с които се рекетира народа, не мога да си обясня.

 • Хинко - 10:27, 06 септ.

  Дано поне този премиер да намери някакви нови бизнес партньори, които да инвестират у нас, че да живне горката ни икономика, да се отворят работни места. Успех, Орешарски!

 • НС - 21:09, 05 септ.

  Тоя да се хване да поуправлява, а не да чете лекции. Ама толкова може...

Напиши коментар

Коментари