вторник, 10 септември 2013, 12:22 ч.

За честта на родината

Наш кораб участва в най-голямата регата за 2013 г.

BNews.bg

Наш кораб участва в най-голямата регата за 2013 г.

Баркентината „Роял Хелена” ще отплата утре от Морската гара във Варна за Барселона, където ще участва в Lycamobil Mediterranean Tall Ship Regatta 2013

Една от двете ни баркентини – „Роял Хелена”, ще защити морската чест на България на най-голямото състезание за ветроходни кораби през тази година.

Ветроходният кораб е единствения участник от българска страна в Средиземноморската регата за ветроходни кораби - Lycamobil Mediterranean Tall Ship Regatta 2013, която ще се състои от 21 септември до 7 октомври.

По време на регатата ще бъдат посетени три различни пристанища – Барселона (Испания), Тулон (Франция) и Ла Специя (Италия).

За участие са регистрирани над 40 кораба от цял свят.

„Роял Хелена” ще се съревновава в клас А (най-големите ветроходни кораби), където ще мери сили с общо 12 конкурента.

Учебният ветроходен кораб „Роял Хелена” ще отплава за Барселона на 10 септември в 13 часа от Морската гара във Варна със стажанти от ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" и пътници на борда. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари