понеделник, 09 септември 2013, 14:08 ч.

Няма умисъл

Късо съединение подпалило театъра в Пловдив

BNews.bg

Късо съединение подпалило театъра в Пловдив

Версията за умишлен палеж на Драматичния театър в Пловдив е категорично изключена, вероятно става въпрос за късо съединение или претоварване.

Изключвам категорично версията за умишлен палеж при пожара в Драматичния театър в Пловдив.

Това заяви на нарочна пресконференция шефът на пловдивската пожарна комисар Румен Димчев.

Той обясни, че досега разследващите знаят, че напрежението, което вечер се изключва, сутринта в деня на пожара отново е било пуснато. Дошли на работа хора пък там са отишли в съседно помещение и тогава е възникнал огънят, уточни още комисар Димчев.

Това означава, че е станало някакво късо съединение или претоварване,

поясни шефът на пловдивската пожарна.

Може да не е работела някаква връзка, контакт или разклонител и пожарът да е тръгнал от това. Въпреки това становището на експертите не е окончателно,  защото разследването по случая продължава.

Все още обаче не са готови експертизите и изчисленията за щетите, причинени от пожара в Драматичния театър в Пловдив. Вече обаче има и дарители, които внасят суми в дарителната сметка на театъра.

Припомняме, че пожарът в Драматичния театър избухна на 22 август, а пет пожарни коли успяха за малко повече от половин час да изгасят пламъците.

От пожара бяха засегнати авансцената, механизацията, пространството под сцената

и по-голямата част от осветлението.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари