четвъртък, 12 септември 2013, 6:40 ч.

Тази събота

Известни актьори стават посланици на Нощ на театрите

BNews.bg

Известни актьори стават посланици на Нощ на театрите

Популярни актьори ще бъдат посланици на първото издание на Нощта на театрите у нас. Сред тях са Иво Аръков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Яна Маринова, Теодора Духовникова, Силвия Петкова, Леонид Йовчев и други.

За първи път в България се организира "Нощ на театрите".

Инициативата ще представи над 80 събития, сред които спектакли, лекции, представления, уъркшопи и други. В нея ще участват различни театри, театрално формации, независими артисти, музиканти, клубове, ателиета и кина.

Началото е тази събота,

когато врати ще отворят Народния театър "Иван Вазов", Младежкият "Николай Бинев", Софийската опера и балет, театър "София", Малък градски театър "Зад канала", театър "Възраждане", театрална работилница "Сфумато", Студио 5, Червената къща и други. Всички билети са с намалени цени, а представленията на открито ще бъдат със свободен вход.

Специално заради първото издание на проекта "Нощ на театрите" Стефан Вълдобрев ще се представи в Студио 5. 

Дарин Ангелов пък се е ангажирал да разкрие пред зрителите тайните на Народния театър "Иван Вазов".

"Ще заведа посетителите на недостъпни за тях места – в гримьорните, репетиционните, в архива на театъра, в гардеробните, където се пазят сценични костюми на знаменити наши артисти като Константин Кисимов, Апостол Карамитев и много други", разказа актьорът.

Първите солисти на Балета на Софийската опера - Марта Петкова и Никола Хаджитанев, ще са гидовете зад кулисите в операта. Разходките с тях започват на всеки кръгъл час. Ще звучат на живо арии и дуети от опери на Верди - по случай 200-годишнината от рождението на композитора. Ованес Торосян пък ще зарадва феновете на театъра на две сцени - в "Идиот 2012" в Народния театър и след това в "Истина. . . отвъд Полярния кръг" в "Червената къща".

 "Ходете на театър и когато не е безплатно!",

призова Силвия Петкова.

BLife.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари