четвъртък, 12 септември 2013, 8:09 ч.

Анализ

Ако токът поевтинее още, системата ще рухне

BNews.bg

Ако токът поевтинее още, системата ще рухне

Има риск енергийната система да рухне, ако има още едно намаление на цената на тока преди края на годината. Такова мнение изрази енергийният спец от БСП Таско Ерменков по ТВ7. Депутатът обаче каза, че без последното намаление от 5% щяхме да получим сметка от 150 лв., вместо 104 лв.

Без намалението от 5% щяхме да платим сметка 150 лв., вместо 104 лв., обяви депутатът от БСП Таско Ерменков по ТВ7 по повод оплакванията на граждани за получени по-високи сметки

след намалението на електричеството. Той призна, че това не е цялостно решение на проблема в енергетиката, а само първата стъпка.

Депутатът от енергийната комисия се изказа скептично спрямо едно бъдещо намаление на тока. Според него това ще взриви енергийната система.

"Ще имаме ниска цена, но няма да има какво да продаваме, защото системата ще е рухнала", коментира той едно ново сваляне на ел.тока.

"Според мен до края на годината да говорим за още едно намаление на цената е много пожелателно", сдържан бе той по повод второ намаление на тока, за което заговори през последните дни министърът на енергетиката.

Енергетиката е на командно дишане и трябват животоспасяващи мерки, обобщи Таско Ерменков.

Той гарантира, че като депутат ще работи за прозрачност най-напред в ценообразуването. По думите му цялостното решение на проблемите в енергетиката ще дойде след изготвянето на енергийната стратегия, което се очаква след около три месеца.

Според Мариана Христова от гражданската квота в МИЕТ, на обществото не са били обяснени стъпките, които ще се предприемат, за да поевтинеят сметките за ток

и да стане ясно ценообразуването.

"Обвинението е, че се местят едни цифри в едни графи, скриват се, но сумата отдолу остава същата".

Според нея чак другия месец  би се разбрало колко реално е намалението, защото сега "много от хората получиха смесени фактури, което доведе до недоволство".

"Не беше доказано на гражданите, че всички нарушения са премахнати. Говорим за злоупотреби не само от ЕРП-та, но и от производителите.

Освен офшорките по веригата, Христова посочи за пример поддържането на градинките на АЕЦ "Козлодуй", което е струвало 6 млн. евро, както и издръжката на ФК "Берое" ТЕЦ Марица Изток2

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 10:26, 13 септ.

    През 2012 г. уж герберската калинка, а всъщност отличен търговец който беше начело на АЕЦ Козлодуй докара печалбата на централата до над 10 млн. месечно. Свърхкомпетентните червени дървеници водят Козлойдуй към фалит, вече 3 месеца централата е на загуба.

  • az - 09:05, 12 септ.

    Тия процентите за нищо ги нямат.Първи беше Явор тъпото,Сега и този се изказа неподготвен Ако така смятате и Белене ,моля ви идете си.Достатъчно съсипахте енергетиката точно вие.

Напиши коментар

Коментари