понеделник, 16 септември 2013, 14:25 ч.

Юруш на декодерите!

Цифровизацията идва на 30 септември!

BNews.bg

Цифровизацията идва на 30 септември!

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян точно в 00.00 часа на 30 септември. Това е решил органът по цифрова телевизия, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян точно в 00.00 часа на 30 септември 2013 г.

Това е решил органът по цифрова телевизия, съобщиха изненадващо от пресцентъра на транспортното министерство.

Изключването на аналоговия сигнал трябваше да стане на 1 септември, но беше отложено за неопределено време.

Според някои съобщения цифровизацията трбяваше да стартира на 1 ноември, според други в края на годината, а също и след 6 месеца.

Основният аргумент за забавянето беше липсата на време социалнослабите да се снабдят с ваучери за декодери.

Датата 30 септември е предложил зам.-министър Георги Тодоров, става ясно от съобщението на транспортното министерство днес. Именно той в началото на август заяви, че

докато и последният социално слаб българин не получи декодер за телевизора си, за да приема цифров сигнал, аналоговото излъчване няма да бъде прекъсвано.

На заседанието днес Георги Тодоров съобщи още, че от днес, 16 септември, започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в следните райони: Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без „Оборище”, както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол). Предоставянето на ваучери в тези области започна на 11 септември.

Раздаването на ваучери в цялата страна ще продължи до 30 октомври 2013 г., като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

Министерството на транспорта призова всички, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, когато сигналът ще  бъде спрян.

Декодери ще получат близо 210 000 граждани, които имат право на целеви помощи за отопление за новия зимен сезон.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Zifra - 23:18, 16 септ.

    Оф,айде да идва вече ,че не мога да живея без нея.В историята на България това ще остане като най-рекламираното нещо без никаква полза.Всеки ром има сателитна чиния, а кабелизацията е 100 процента,на никой не му пука за вашата цифровизация.

  • w.w.w - - -O.R.I.G.I.N.A.L.N.I - - -BE - - -OPИГИHAЛНИ ТЕНИССК - 21:13, 16 септ.

    w.w.w - - -O.R.I.G.I.N.A.L.N.I - - -BE - - -OPИГИHAЛНИ ТЕНИССКИ - BALE11,NEYMAR11,MESSI10,CR7,RVP20...

Напиши коментар

Коментари