четвъртък, 19 септември 2013, 14:23 ч.

Мор в Овча купел

Енигма! Още не се знае какво масово трови кучета!

BNews.bg

Енигма! Още не се знае какво масово трови кучета!

Общинското дружество „Екоравновесие“ е предало за аутопсия едва четири кучета, намерени отровени в парка до стадион „Славия“ в София. Все още не е ясен видът на отровата.

„Екоравновесие“ е предало за аутопсия четири кучета, които бяха намерени мъртви в парка до стадион „Славия“ в София.

Очаква се по-късно днес патоанатомите да са готови и животните да бъдат изпратени в екарисаж.

Протоколите с резултатите ще бъдат изготвени до 1-2 дни и разпратени до нас и до органите на МВР, които да задвижат нещата, обясни за BNews шефът на „Екоравновесие“ доктор Манол Нейков. Той подчерта, че към момента няма как да кажат какъв е бил типът на отровата. Повече яснота ще има, след като патоанатомите докладват резултатите.

От вчера до днес се появиха различни интерпретации за бройката на животните.

Истината е, че ние предадохме днес 4 кучета. Имаме информации за други 6,

които са занесени в различни клиники от техните собственици, обясни доктор Нейков.

Според данни, които са получили в дружеството, само едно от тези кучета все още е живо. Нейков разясни и че по принцип те прибират мъртвите животни от клиниките, но засега нито един ветеринар не ги е потърсил. Затова и не може да потвърди информацията за 10-те кучета.

Днес една жителка на квартал „Овча купел“ ни разказа как нейното куче, здраво-право, изведнъж е запознало да се тръшка. То също е било настанено в клиника. Затова аз не мога да дам точна бройка, може да има и други случаи. Мога да гарантирам за нашите 4 кучета, подчерта Манол Нейков.

От СДВР съобщиха, че е направена проверка по случая, назначени са експертизи

и повече информация ще бъде дадена след като станат ясни резултатите.

Това не е първият подобен случай на масова смърт на животни в столицата. Преди време подобен случай имаше и в столичния квартал "Бояна".

Там бяха отровени няколко домашни кучета. По случая все още тече разследване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Каролина - 14:51, 20 септ.

  Трябва да се създаде зоополиция, така ще се създадат и повече работни места, а жестоките престъпници ще дадат своя принос за набавяне на средства за грижи и помощ към бездомните животни и изпадналите в беда. Не трябва да забравяме, че няма бездомни кучета и котки - за това сме виновни пак ние, които най-жестоко ги изхвърляме на улицата, а после се оплакваме от тях. Бездомните животни са по-добри и по-рядко създават проблеми, от някои домашни кучета, които нарочно са научени от стопаните си да нападат бездомни и други кучета, та дори и хора. Такива стопани на животни също трябва жестоко да се санкционират!

 • оле - 21:57, 19 септ.

  Кучкари не плачете за човека колкото за тези псета.

 • ЖЖ - 21:01, 19 септ.

  ДА ПРИЗОВЕМ ЗА ПОМОЩ ЗООПОЛИЦАИТЕ НА САЩ....ПА ДАНО НИ ПОМОГНАТ!

 • Anubys - 17:57, 19 септ.

  Когато Държавата,Общината не взема мерки за тези кучета за да впрегне законите някои друг човека Х ще влезе в действие. Така че не се учудвайте за умрелите кучета . Това е съвсем нормално в тази шибана държава. Търсете начин и се махайте от тук.

 • демократ - 15:53, 19 септ.

  За скитащите кучета ,ясно, хапнали ,отровили се.Жалко за животинките. Но се питам? Как домашните се отровиха,след като ,според наредба на столична община,те трябва да се разхождат с намордници? С намордник кучето не може да се храни и хапе. Май някой не спазва наредбите ????

Напиши коментар

Коментари