неделя, 22 септември 2013, 9:21 ч.

Алтернативна мобилност

Ретро трамвай в Деня без автомобили

BNews.bg

Ретро трамвай в Деня без автомобили

"Парковият трамвай" ще свързва Южния парк и Борисовата градина.

Ретро трамвай и информационен автобус ще се включат в Деня без автомобили в столицата.

Старинното возило ще свързва два от софийските паркове – Южния и Борисовата градина, съобщиха от Столична община.

Маршрутът му ще е от кв. „Иван Вазов” до пл. „Журналист”, а организатори на проявата са Център за градска мобилност и „Столичен електротранспорт”.

„Парковият трамвай” ще се движи от 10:00 до 12:45 и от 15.00 до 17:00 ч. Пътуването в него ще става с билет за градския транспорт, като в двата вагона ще има възможност за закупуването му.

От 10:00 до 17:00 ч. на пл. „Княз Александър Първи” ще бъде разположен информационен автобус на градския транспорт.

Инициативата на Център за градска мобилност и „Столичен автотранспорт” има за цел да популяризира превозните средства на обществения транспорт

като алтернатива на пътуванията до част от манастирите от Софийската Света гора.

В превозното средство ще бъдат разположени информационни материали за линиите, които достигат до тези дестинации. Освен това в него ще могат да бъдат получени информационни материали, свързани с ползването на обществения транспорт.

Двете инициативи са част и от Европейската седмица на мобилността, която започна на 16 септември в София и продължава до 22 септември.

Тази година тя е с водеща тема „Алтернативната мобилност”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари