вторник, 24 септември 2013, 13:56 ч.

Килър профил

Ето кой и защо уби бургаската банкерка!

BNews.bg

Ето кой и защо уби бургаската банкерка!

Убиецът на бургаската банкерка Любомир Симеоново я обвинявал за фалита си. Павлинка Йовчева отказала да му отпусне кредит от 1,5 млн. лв., за развитие на бизнеса му с билки в Сунгурларе.

Убиецът на банковата шефка в Бургас Павлинка Йовчева - Любомир Симеонов е чакал финансиране

по проект за развитие на бизнеса си в Сунгурларе. Заради дългата и тромава процедура той фалирал. Въпреки това обаче, Симеонов имал амбиции да възвърне бизнеса си.

Съпругата му Соня била от Сунгурларе, но дълги години живеела в столицата. Там били и двама синове на убиеца - Явор и Ясен. С търговията с билки се занимавали Любомир и брат му. Той имал офис в центъра на градчето, в който работела секретарка.

Наемът обаче към местната кооперация не бил плащан от няколко месеца.

Любомир Симеонов е завършил военния университет във Велико Търново.

Съпругата му Соня е държавен служител, работи в Министерството на отбраната - към военновъздушните сили. Изглежда изключително интелигентен и човек не би предположил, че може да прибегне до екзекуция. В Сунгурларе са го виждали леко небрежен, но никой не е допускал, че може да разстреля човек.

Основната версия за екзекуцията на Павлинка Йовчева е отказът ѝ да отпусне кредит на Любомир Симеонов.

Преговарял с няколко банки, а последно се спрял на Уникредит Булбанк. Водил дълги и мъчителни преговори. Поискал 1,5 млн. лв., които за него били последен шанс да изплува от финансовите си проблеми.

Възлагал огромни надежди да сключи договора за заем, но в крайна сметка всичко пропаднало.

От банката отказали да отпуснат парите и бизнесменът изпаднал в тотална безизходица. В неговите очи за всичко била виновна банкерката Павлинка Йовчева, която имала последната дума по кредита и отговорила с "не".

Бургаски криминалисти обаче уточняват, че отказът ѝ най-вероятно е бил мотивиран със съдебно дело. Оказа се, че Уникредит Булбанк е водила няколко дела срещу фирмата на Любомир Симеонов "Ветоника" ЕООД. Последното решение на магистратите от районния съд в Бургас е с дата 1 август 2013 г. В него се казва, че банката настоява да се приеме за установено, че "Ветоника" дължи сумите, присъдени в друго гражданско дело за 300 000 лева.

Районният съд обаче не е решил спора, тъй като по закон в него се решават претенции до 25 000 лева.

Мъртвата банкерка бе погребана днес в Бургас.

BPost.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • до барека - 15:02, 24 септ.

  само коопераците с лихвя 3%

 • мила - 14:53, 24 септ.

  Дълго трупаната омраза едни към други води до озверяване. Жалко. Мисля, че за това вина имат политиците.

 • явно си е загубил ума - 14:52, 24 септ.

  язък за жената, Бог да я прости.

 • народът изперка - 14:51, 24 септ.

  от безизходица

Напиши коментар

Коментари