петък, 27 септември 2013, 6:22 ч.

Ексклузивно в BNews

Лекарка издала фалшиви документи на починалата Деяна

BNews.bg

Лекарка издала фалшиви документи на починалата Деяна

Наблюдаващият гинеколог на починалата Деяна Георгиева отива на съд за това, че е издала документ за преглед на родилката, която вече била настанена в инфекциозна болница.

Лекарка отива на съд по обвинение, че е съставила неистински документи на своя пациентка.

Става дума за доктор Мария Куцарова, която е била наблюдаващ гинеколог на 19-годишната Деяна Георгиева, която почина малко след като роди.

На 24 октомври 2011 година 19-годишната Деяна Георгиева умира, 42 дни след като е родила.

Младата жена минава през няколко болници в края на бременността си - Пирогов, Шейново и Александровска, но за съжаление краят беше фатален. Тя е била изписана от "Шейново" след раждането на детето си, без да е излекувана напълно, без ясна диагноза и без да са ѝ направени всички нужни изследвания.

Сега наблюдаващият й гинеколог

застава пред Темида за това, че е издала документ, че Деяна е била на преглед при нея на 19 септември 2011 година, време, когато младата жена е била вече настанена в инфекциозна болница.

Делото започва на 3 октомври, но почернените роднини не са получили достъп до него. Майката й Людмила отишла в деловодството на Софийски районен съд, за да види какво се случва. Оттам обаче й обяснили, че тя няма отношение по делото, тъй като жертвата е друга и тя ще бъде призована.

Людмила подчертала, че Деяна няма как да се яви по простата причина, че е мъртва от две години. Служителката обаче й отвърнала, че няма какво да направи, тъй като тя не е засегната страна.

Майката недоумява защо не е викана на разпит нито един път по това дело, след като то е образувано по нейн сигнал в Икономическа полиция.

Освен това е била и разпитана, предоставила е и медицински документи на дъщеря й.

Засега завесата остава спусната, а Людмила се притеснява, че нещата може да се потулят и смъртта на детето й да остане неотмъстена.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари