понеделник, 30 септември 2013, 7:52 ч.

Дърпане на шалтера

Аналоговата ТВ окончателно отива в историята

BNews.bg

Аналоговата ТВ окончателно отива в историята

Аналоговата телевизия окончателно отива в историята. Сигналът за цялата страна ще бъде спрян в 11.30 часа. Това ще стане официално в сградата на телевизионната кула на бул. „Пейо Яворов“ 2, ет. 7.

Аналоговата телевизия окончателно отива в историята.

Сигналът за цялата страна ще бъде спрян в 11.30 часа. Това ще стане официално в сградата на телевизионната кула на бул. „Пейо Яворов“ 2, ет. 7.

Своеобразното дърпане на шалтера ще стане в присъствието на представители на транспортното министерство

на Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии, Органа по цифрова телевизия, „НУРТС България“ и медиите.

Преходът от аналогова към цифрова телевизия е реализиран в Европа и редица други развити държави.

Със спирането на ефирния аналогов сигнал ще бъде предоставена възможност за достъп до повече телевизионни програми и с по-добро качество. В България цифровият ефирен сигнал бе пуснат на 1 март.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Специалист - 11:25, 30 септ.

    Светът през последното десетилетие върви стремително към сливане или най-малко към съвместимост на информационните технологии и услуги ! Цифровизацията на наземното телевизионно разпръскване у нас, за съжаление, се осъществява твърде късно, на базата на морално остаряла, нерентабилна и несъвместима със съвременния IT свят технология DVB-T, която водещи Европейски държави се отказват да развиват в полза на въвеждането на далеч по-перспективната интерактивна IP телевизионна цифрова технология !

  • Жик-Так - 10:05, 30 септ.

    "Аналоговата ТВ окончателно отива в историята",... Бойко Борисов също!

Напиши коментар

Коментари