вторник, 01 октомври 2013, 6:51 ч.

Оранжев код

Порои потапят 8 области

BNews.bg

Порои потапят 8 области

За 8 области в страната днес е обявен код оранжев за обилни валежи. Опасност от наводнения има във Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Северна и Североизточна България днес ще е потопена във вода. Очакват се обилни валежи.

По тази причина метеоролозите са обявили оранжев код за 8 области, където има опасност от наводнения - Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.От 1 октомври валежи ще има вече не само на североизток, а очакваните количества са от от 50 до 80 л/кв.м.

В Добрич и Варна ще духа и силен вятър от североизток, като след обяд ще смени посоката си от северозапад.

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за 10 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Потенциално опасното време се очаква да се задържи и през идните дни.
 
МОСВ приведе Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите в повишено внимание.

Изпратени са указания до всички кметове на населени места в Североизточна България да осигурят отводняването на населените места от очакваните валежи.

Разпоредено е в язовирите - публична общинска собственост, да се осигурят свободни обеми за посрещане на значителните валежи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари