вторник, 08 октомври 2013, 16:29 ч.

Палестински удар

Хакери разбиха водеща антивирусна програма

BNews.bg

Хакери разбиха водеща антивирусна програма

Палестинският клон на Anonymous показа, че недосегаеми в мрежата няма и разби сайта на една от най-популярните антивирусни програми в света – Avira.

Anonymous шокираха с избора си на поредна цел.

Палестинското крило на хоризонталната организация удари сайта на една от най-използваните антивирусни програми в света – Avira, с което се опита да докаже, че недосегаеми обекти в мрежата просто не съществуват.

„Здравей, свят! Тук сме да ти доставим две съобщения“, започват обръщението си палестинците.

Първото е от тях е за дългогодишната война между Израел и палестинците.

„Искаме да ви кажем, че има едно кътче на света, наречено Палестина, и то бе откраднато от ционистите. Знаехте ли за това? Палестинците искат правото си да живеят в мир, заслужават да управляват земята си и искат единствено спокойствие“, пишат хактивистите и илюстрират с няколко карти геополитическото разпределение в региона през годините.

Второто съобщение е далеч по-лаконично: „Няма пълна сигурност. Можем да хванем всекиго!“

Към 16 часа във вторник, след цели 4 часа пробив, специалистите в Avira все още не съумяват да си върнат контрола върху сайта, показа проверка на BNews.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Ганьо - 00:06, 10 окт.

    Пишете малко неграмотно. Сайтът на компанията не е хакнат. Това е DNS hijacking т.е. пренасочване на заявките за IP на сървърите намдруго място. Или DNS cache poisoning ... Но сайтът не е хакнат и данните на клиентите са си в безопасност. Това са го правили на ммиго компании - никой не е застрахован.

Напиши коментар

Коментари