вторник, 08 октомври 2013, 18:18 ч.

Европейски бизнес

Ще въвеждаме екостандарт за храните

BNews.bg

Ще въвеждаме екостандарт за храните

БТПП ще избира предприятия от аграрния сектор, които ще въведат стандарта GuardEn, който ще подпомогне екологичното развитие на бизнеса.

Проект ще популяризира стандарта „GuardEn” за внедряване в практиката на екологични мерки за предприятията от хранително-вкусовата промишленост и аграрния секторТой се изпълнява по програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа.

Стандартът ще представлява съвкупност от методи и превантивни мерки за ограничаване на вредните последици от замърсяването на околната среда при производството на месо, мляко и други важни елементи от животновъдството и преработвателната промишленост.

Два дни Българска търговско – промишлена палата (БТПП) бе домакин на партньорите по проект „GuardEn”, в който участват организации от осем страни – България, Гърция, Италия, Румъния, Словения, Сърбия, Унгария и Република Хърватска.

БТПП трябва да избере предприятия от хранително –вкусовата промишленост и аграрния сектор, които да се включат в т.н. „пилотни действия“ за внедряване на стандарт GuardEn и използването му в тяхната бъдеща дейност.

През декември палатата ще направи среща със заинтересовани фирми от тези сектори, за да представи детайлно предстоящите дейности по проекта и минималните изисквания към участниците, които желаят да се включат в пилотния проект.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Браво "Незначителен" - 04:41, 09 окт.

    Абсолютно вярно ! Бабите ни са влизали в климактериум на 55 годишна възраст !

  • Незначителен - 19:54, 08 окт.

    Истинският еко стандарт е да ядем това, което са яли бабите ни преди 100г., другото са "евро" измислици

Напиши коментар

Коментари