четвъртък, 10 октомври 2013, 11:51 ч.

Админ на "Евромайки"

Калина Крумова - в ново амплоа

BNews.bg

Калина Крумова - в ново амплоа

Калина Крумова ще администрира платформата "Евромайки", това стана ясно от думите на Николай Бареков по TV7. Бившата депутатка е единствената жена и народен представител в предишното НС, която се ангажира пряко с проблема за сурогатното майчинство, приемайки го като своя лична кауза.

Проектозаконът, внесен от нея, беше възможност за България да влезе в списъка на държавите, регламентирали сурогатното майчинство.

По този начин не просто може да бъде решена демографската криза в страната, но и да се даде възможност на хиляди хора, които нямат своя рожба, да отглеждат собствено дете. Тази идея и истинската отдаденост на Калина Крумова към проблемите на хората, без популизъм и гръмки думи, а с реални действия, е основната причина тя да бъде избрана за администратор на платформата "Евромайки"

По отношение на появилата се вече спекулация, че тя автоматично ще бъде включена в листите,

Бареков отговори, че това зависи от решението на хората, които ще гласуват за листите. Ако Калина Крумова изяви желание и спечели тяхното одобрение, нищо не пречи тя да стане и кандидат-евродепутат. Но това решение няма да бъде взето нито от Николай Бареков, нито от самата нея. Принципът на платформата е съвсем различен и не е нужно да се прилагат стандартните подозрения за нагласеност - всичко е открито и прозрачно.

Журналистът категорично отхвърли твърденията, които емисари на ГЕРБ и БСП лансират, че той смята да участва в изборите за Европейски парламент, за да вземе тлъстата депутатска заплата от 20 хил. лева. "Няма такова нещо – да, аз ще водя листата, за да й придам политически характер, но след вота ще изляза от нея", каза Бареков.

Той коментира, че на евроизборите срещу него ще бъде хвърлена цялата държавна машина и партиите на статуквото, които имат сериозни субсидии.

"В предишните издания на "България без цензура" тези партии се кълняха, че ще премахнат субсидията, но нищо такова не се случи, дори и Меглена Кунева и Иван Костов, които не са парламентарно представени, са на държавна издръжка", каза Бареков. Той призова партиите да се откажат от субсидията си като каза, че тези 100 млн. лв, които държавата харчи за издръжката им, трябва да се използват за социални цели.

По отношение на бъдещата политическа формация, която се създава около него, той разкри, че тя няма да е от лидерски тип, а ще бъде по американски образец - хоризонтално структурирана, с офиси в цялата страна, със симпатизанти и съмишленици предимно, а не толкова с членска маса. "Няма да правим мащабни конгреси, в нашите офиси ще се води политически живот на база на обществения интерес", обясни бъдещият политик.

Barekov.com

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • deni - 14:52, 10 окт.

  Браво!! Много хубаво!!

 • Ne e novo amploa - 13:25, 10 окт.

  Tq otdawna se zanimawa s tezi problemi.

 • Малкото - 13:24, 10 окт.

  Браво на момичето и успех

 • Dureksa - 13:10, 10 окт.

  Oooooo, Kalin4e...

 • АС - 12:54, 10 окт.

  Браво за Крумова! Определено е най-подходяща за задачата!

Напиши коментар

Коментари