четвъртък, 10 октомври 2013, 10:04 ч.

Без контрол

Над 2000 бежанци са по квартири в София

BNews.bg

Над 2000 бежанци са по квартири в София

Притеснява ме фактът, че има 2000 бежанци в София, които са настанени по адреси. Те още нямат статут. Кой контролира процеса? Този въпрос зададе кметът на София Йорданка Фандъкова по бТВ. Днес Столичният общински съвет ще заседава извънредно за проблема с бежанците.

Притеснява ме фактът, че има 2000 бежанци в София, които са настанени по адреси. Те още нямат статут, кой контролира процеса?

Този въпрос зададе кметът на София Йорданка Фандъкова пред бТВ. Днес общинският съвет ще заседава извънредно за проблема с бежанците.

Фандъкова заяви, че Столична община няма правомощия по настаняването на бежанците. Общинарите разбрали от медиите, че премиерът Орешарски разкрива центрове във "Враждебна" и "Военна рампа". Според нея няма създадена организация, за да се приеме предизвикателството за страната ни.

"Искаме на днешното заседание на СОС да получим отговори на въпросите", каза Фандъкова и допълни, че вече е предупредила, че

концентрацията на бежанци в София трудно може да се контролира.

В трите центъра за бежанци в София вече са над 2000 души, това е поне с 300 над капацитета.

"Искаме яснота повече центрове в София да не се откриват. Да се вземат адекватни мерки. Настоявам за повече сигурност, превенция на престъпността и здравна грижа.

Столична община предприе мерки, които хората поискаха от нас. Повече полиция около центровете", каза Фандъкова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Batko Mushko - 14:14, 10 окт.

    За съжаление АТАКА трябва да ви разкрие истината. Ако беше от БСП може би щяха да го чуят по-добре. След 20 години те ще са вече 20000 или почти 0,01% от насаелението на София. Приготвте се за нови поне две джамии. След земетресението в Скопие през 1960 год. Тито, понеже сърбите и хърватите вече бяха баровци и не им се работеше тежка работа, поиска от Инвер Ходжа, тогавашния главатар на Албания, строителни работници на заем. Той му прати 10 000. Те работиха по строежите и останаха в БФРМ. Извикаха си жените и така полека лека сега са над 250 000. Тъй наречените шиптъри, заедно с тия от Косово. Те са най-големия проблем, пета колона и т.н. По отношение на Сирийците в БГ -това не са реалните нуждаещи се!!! Видях лично, че си признават, че са Сирийски кюрди. Това са пратени с парите на ККП семейства, които се заселват навсякъде в Света, особенно в Германия, Швеция и Норвегия, цицат социалните системи, същевременно работят на черно по пицерии, където перат парите на партията. Тия пари се пращат обратно в 10 торен размер на босовете и т.н. В Скандинавия и Германия лъжат, че са турци, което веднага е набива в окото на средно интелегентен човек знаещ нещо за антропологията. Живеейки като турци или в случая Сирийци, те са недосегаеми и т.н. вие мислете какво става ...Нашите роми са цвете за мирисане пред тия. Помислете как, с какви средства семейство от 7 члена може да прекоси цяла Турция и да се издържа тука по болници и т.н. Защо не е отишло в Саудитска Арабия, Египед или Иран, където е същата религия и обичаи и е съседска страна? Защо братска по Коран страна като Туция и Йордания си затварят границите и пазят с оръжия да не влезе никой, нищо, че има деца с умни и чени очички, както се изрази Кристалина Георгиева? Мислете, проблемите не са хуманитарни, те са политически.

  • Шефа - 13:02, 10 окт.

    Идиоти крадливи и малоумни,това са всички във управлението на държавата.

Напиши коментар

Коментари