четвъртък, 10 октомври 2013, 14:20 ч.

Разплетен случай

Белязани листовки и двойно дъно „купували“ книжки

BNews.bg

Белязани листовки и двойно дъно „купували“ книжки

Пликовете с листовките са рязани с макетно ножче и белязани верните отговори на тях, а кутията с имената на изпитващите била с двойно дъно, откъдето "изскачали" имената на корумпираните изпитващи. Това се оказала схемата за купуване на шофьорски книжки, която е разкрила Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", след която изгърмяха всички шефове на регионални дирекции на ДАИ по заповед на министър Данаил Папазов.

Верните отговори са белязани с макетно ножче върху листовките, , а кутията с имената на изпитващите била с двойно дъно, откъдето "изскачали" имената на корумпираните изпитващи.

Това е основата на престъпната схема за купуване на шофьорски книжки, разкрита от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", съобщи шефът й Димитър Ганев на нарочна пресконференция.

Заради този случай в Софийския областен отдел, разкрит след сигнал от 5 юли т.г., изгърмяха и всички шефове на ДАИ в областните управления, а звената - закрити.

Все още не е ясно от кога е действала схемата, предстои това да направи прокуратурата,

на която материалите от проверката са предадени, но със сигурност се знае, че една книжка е струвала на кандидатиет по 1000 лв.

След разпоредената проверка в областния отдел, се установяват страшни неща. При всички 19 изпитвача в „Автомобилна администрация", е установена манипулация. Ганев уточни още, че след проверката кандидат-водачи започнали масово да не се явяват на изпити.

Шефът на областният отдел Бойко Нинов е отстранен, а други петима от подчинените му, при които са били открити най-много нарушения, включително и белязани листовки в пликове, са отстранени дзда провеждат изпити, като срещу тях започват дисциплинарни производства, остече още шефът на инспекцията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • :) - 22:35, 10 окт.

    Този дето продава книжка не се ли сеща, че после някои некадърник ще убие детето му на пътя?

  • 333 - 20:13, 10 окт.

    АЕБТРИ ще лапне изпитите то се знае

Напиши коментар

Коментари