петък, 11 октомври 2013, 12:43 ч.

На горещия телефон

Деца говорят за любов и рядко за агресия

BNews.bg

Деца говорят за любов и рядко за агресия

Любовните взаимоотношения с връстници и първите разочарования - за тях най-често звънят децата на телефон 116 111, специално отворен за тях. Въпреки агресията сред подрастващите, за нея те рядко говорят. Това каза координаторът на националната телефонна линия д-р Донка Петрова.

Любовните взаимоотношения с връстници и първите разочарования - за тях най-често звънят децата на телефон 116 111, специално отворен за тях.

Въпреки агресията сред подрастващите, за нея те рядко говорят. 

Това каза координаторът на националната телефонна линия д-р Донка Петрова.

Днес е Ден на отворените врати на телефон 116 111 и в социалното министерство, където е центърът за приемане на обаждания, са се подготвили да посрещнат децата, които искат да видят мястото и хората зад телефоните, с които разговярят за проблемите си.

Линията съществува от 2009 г. и в момента на месец се приемат средно по 8000 - 9000 обаждания от деца.

Телефонът работи денонощно и приема обаждания не само от деца, но и от възрастни, които звънят за проблеми с деца. 

Екипът на телефон 116 111 не събира данни за децата, които звънят. Записват име и телефон, само ако те желаят

или ако се подава информация за риск от насилие или трафик, която от кол-центъра препращат към МВР или социалните служби.

В момента се разработва нов сайт, през който ще има възможност младежите, които се притесняват за говорят по телефона, да задават въпросите си и по електронна поща. 

Засега екипът на центъра не може да поеме и чат през сайта, каквато е практиката във Великобритания, каза д-р Донка Петрова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари