понеделник, 14 октомври 2013, 13:54 ч.

Ранни дефекти

Асфалтът на „Дунав мост-2“ тръгна да се пука

BNews.bg

Асфалтът на „Дунав мост-2“ тръгна да се пука

Само месеци след като бе открит "Дунав мост" 2 вече на асфалта има дупка в платното за движение в посока от Румъния към България, което бе асфалтирано през пролетта на тази година. Отворът временно е запълнен с циментов разтвор вместо с асфалт, съобщава румънският вестник "Гъндул".

Само 4 месеца след като бе открит „Дунав мост" 2, на асфалта вече цъфна дупка

в платното за движение в посока от Румъния към България. Настилката бе положена само преди няколко месеца - през пролетта на тази година. При валежите през последните десетина дни водата е протекла в намиращия се от долната страна на моста бетонов коридор, в който са разположени кабели и комуникации.

Отворът временно е запълнен с циментов разтвор вместо с асфалт, съобщава румънският вестник „Гъндул".

За преминаването на автомобилите няма абсолютно никакви проблеми.

В петък експерти на Агенция „Пътна инфраструктура" са извършили оглед на повредите

и се очаква във Видин да бъде изпратена сериозна проверка, включително и със специалисти от Централния институт по пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти.

Тя трябва да оцени състоянието на съоръжението и да установи защо само няколко месеца след полагането на хидроизолацията и асфалта през март и април т.г. те вече дават дефекти.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • тондо - 14:13, 14 окт.

    Ще Ви кажа защо. Работниците са от местните влашли села и са взимали по 400-500лв. Шефовете са испанци и са взимали по 15000-20000 евро на месец. Е, кажете при тези пари кой да работи качествено?

Напиши коментар

Коментари