вторник, 15 октомври 2013, 9:50 ч.

BNews разкри

Килърката на Ботев е автор в скандалния СЕКС-учебник

BNews.bg

Килърката на Ботев е автор в скандалния СЕКС-учебник

Сексекспомагалото със скандални СЕКС-игрички и съвети за деца от V и VI клас е било внедрено в 8 български града и поне в 21 български училища - без да е одобрявано в МОН. Сред авторите на СЕКС-книжлето за деца е зам.-министърката от служебния кабинет, която искаше да махне Ботев и "Майце си" от учебниците по литература, разкри BNews.

"Техни съученици са на купон у съученика им Марио. Родителите му отсъстват.

Всички са се погрижили да донесат любимата си музика. С напредване на вечерта страстите се развихрят и няколко момичета започват да си събличат дрехите и остават по бельо.

Милена се отдръпва и застава в един ъгъл. Неприятно й е и иска да си тръгне. В един момент най-добрата й приятелка Силвия, която е във вихъра на танца, започва да я дърпа за ръката да се присъедини към танцуването и събличането. Милена се изтърва рязко и почти бегом излиза, съпроводена от унищожителен смях".

Това не е откъс от роман, а сюжет на ролева игра по секс обучение за 5-6 клас в учебното помагало за секс, станало скандално известно през последните дни.

Написано уж със задача да помага на учителите в сексуалното възпитание и обучение на децата.

Според авторите на книжлето излиза, че е нормално 11-12-годишни деца да си устройват голи купони, в края на които да се стига до секс.

Внушението е, че не голите деца, а героинята Милена е тази, която се държи различно и ненормално в описаната ситуация. И затова е обект на подигравки.

Друга скандална ролева игра в помагалото учи децата да се правят лесбийки, гейове и проститутки по подобен начин - като влязат в ролята на някой от персонажите.

Искате ли още на 11 г. да внушават на момчето ви, че е нормално да стане гей?!?!!

Всъщност, това са само два от примерите за безумията в помагалото, което единствено може да размъти мозъка и разбирането на децата за любов и секс, и излишно да акцентира на секса. Практиката в цял свят е обучението за секса и половите отношения да е в рамките на часовете по биология, където естествено се обяснявят на децата нормалните интимни отношения, като част от живота ни.

Срещу скандалното помагало за обучение в СИП на деца от 5 до 8 клас преди дни родители пуснаха жалба до главния прокурор. Те са категорични, че текстове в учебника /слава богу, не задължителен/

насърчават децата към разврат и сексуално поведение в тази малка възраст, провокирайки излишно интереса им към секса, включително и към хомосексуални отношения.

Авторката Анина Чилева, която е психолог, се защити, че понеже имало хора с различна сексуална ориентация и проститутки също така, децата трябвало да опознаят света отсега и да влязат в тяхната роля. Тя гледала ли е деца и знае ли какво могат и не могат да възприемат на тази възраст?

Трябва да знаят за секса - добре, но за целта си има часове по биология, има час на класния, по този ли натрапчив и пошъл начин и на тази ли възраст - 11-12-годишни, е полезно да ги открехваме за сексуалната ненормалност - без значение дали става дума за начин на печелене на пари, или за природна аномалия.

Неписано правило е, че колкото повече се набива в съзнанието и се фокусира вниманието на малките деца върху нещо, то се постига обратният ефект.

С подобни помагала децата по-скоро ще ги подтикнат да правят точно онова, което е описано в играта в училище с възпитателна цел. И вместо ролята на травестит и проститутка, може да пожелаят да го опитат наистина. И то още в детска възраст.

Не така ще ги предпазим от забременяване, аборти и полови болести.

Помагалото "Азбука за мен и за теб" не е минавало за одобрение през Министерството на образованието, отговори на въпрос на BNews министър Анелия Клисарова.

Тогава, като не е помагало, одобрявано от МОН, защо по него са обучавали децата в най-малко 8 български градове? Признава го самата авторка Чилева в благодарностите си към онези, които са подпомогнали издаването на сексуалното й книжле.

В предговора й към учебника са изредени повече от 20 училища във Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Разград, Габрово, Айтос, Лясковец и Благоевград, където вече са се обучавали именно по това помагало.

Как така нещо, което не е одобрено от МОН, е пуснато и внедрено в учебната програма?

На първо време под формата на СИП, но с амбициите, както обяснява авторката в текста, да се превърне от "свободно- избираема" в "задължително-избираема подготовка". Нещо повече - сред авторите на книжлето има известни лекари от "Майчин дом", психолози, сексолози,

но и главен експерт от МОН - Мариана Банчева - през 2001 г. главен експерт в дирекция "Образование и културна интеграция" в просветното министерство. Да ви се струва познато името й?

Ами това е същата онази зам.-министърка, която по времето на служебното правителство се опита тихомълком да махне от учебната програма Ботев с "Майце си" и "Тютюн"

на Димитър Димов и други класици от учебниците по литература. В сексуалното помагало за малчуганите въпросната експертка в министерството е работила по текста "Сексуалност и култура".

Още по-скандално е, че въпросният комплект по сексуално обучение на подрастващите, който съдържа ръководство за учителите, книжка за родителите и задачи за самостоятелна работа на учениците, е създаден още през 2001г., но чак сега лъсва на бял свят.

Тоест, през цялото това време децата от по-горе посочените 8 български градове, а защо не и другаде, са се обучавали на ограмотяващите "ролеви игри". Под носа на един куп министри на образованието.

Колко разграден трябва да е дворът на една образователна система, за да се промъкват през него плевели? И как така деца и родители работят по помагала, които не са одобрени от МОН? Въпроси, които трябва да получат своите отговори.

Част от които може би се крият във факта, че сборниците са финансирани по проект на Фонда на ООН за населението под маската на програма за репродуктивно здраве.

Няма спор, че такива програми трябват в училище, но не под формата на подобни пошли "ролеви игрички", които направо втрещяват от страниците на нещо, наречено учебник.

Като възпитателните упражнения от рода на това"млад мъж кани момиче, с което току-що се е запознал, да се качи в скъпата му кола. Девойката е изкушена и притеснена..." - откъс от упражнение за 6 клас.

Пак стигаме до приказката - едни хора взели едни пари и ги похарчили. В случая - на гърба на психически незрели и неподготвени за сексуална философия и сексреализъм деца.

А амбицията на екипа, автор на помагалото, не спира дотук.

"Подготовката би била по-добра, ако се започне от началната степен на основното училище, а още по-добре - от предучилищна възраст",

пише на страниците на учебника авторката. /Ами направо още в първи клас децата да правят секс в час?/

Край на цитата! Спете спокойно, деца, точка на филмите за възрастни! Има къде-къде по-подробни и ограмотяващи сексзанимания в клас.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • националист - 17:51, 09 септ.

  Народе само АТАКА на изборите защото ако АТАКА не вземе властта - с България е свършено !!!

 • Джони Блейк - 19:05, 15 ян.

  Моля ако някой има нейна снимка да я пустне, за да видят всички тази мръсница която заслужава линч.

 • йокин - 00:07, 11 ноем.

  Двора е разграден,колкото на държавата ни,че и повече.Те смешници СЕМ,МЕМ що ги има,да смучат големи заплати,и да ги показват по телевизийте.Големи галфони са,никакво смислено обяснение не могат да дадът.

 • До Вунд - 13:59, 18 окт.

  Пич, изчакай, преди да й пръснеш мозъка, да се позанимая анално с тая мръсна к..ва, после ще има чувството, че през нея е минал бързия влак и ще посрещне смъртта с усмивка...

 • Вунд - 10:57, 16 окт.

  Ще намеря тая Анина Чилева и ще й пръсна мозъка по асфалта, мръсна курва

 • trezven - 21:06, 15 окт.

  sodom i gomor. kakvo sledva go znaete!

Напиши коментар

Коментари