вторник, 15 октомври 2013, 16:21 ч.

Официални данни

Задигнали от „Спийди“ 340 бона без застраховка

BNews.bg

Задигнали от „Спийди“ 340 бона без застраховка

Открадната сума от централния офис на куриерската фирма "Спиди" е 340 хиляди лева, като дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие, пишат от самата фирма в нарочно писмо до медиите.

Открадната сума от централния офис на куриерската фирма „Спийди“ е 340 хиляди лева,

като дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие, пишат от самата фирма в нарочно писмо до медиите.

Ето пълният текст на писмото:

"На 14.10.2013г в 20:30ч в централния офис на куриерска компания Спиди АД в кв. "Горубляне" беше извършен обир. Значителна група тежко въоръжени мъже са влезли с взлом в помещенията за касови операции на дружеството и са заплашили работещите на място служители.

Открадната е сума в размер на 340 хиляди лева, като дружеството няма застрахователно покритие

за такъв тип събитие. Случаят е изключително неприятен, особено за служителите, които в този момент са изпълнявали задълженията си.

Леко е пострадала само една служителка, която е пусната в отпуск за няколко дни.

Още от сутринта на 15.10. касовите дейности са реорганизирани и дейността на дружеството е възстановена в рамките на стандарта за обслужване на клиентите, като е направено необходимото инцидента да няма отражение върху нормалната работа с партньори и доставчици.

За съжаление, никой не е имунизиран срещу такива дръзки престъпления

и мениджмънта на дружеството се надява, че органите ангажирани в този случай бързо ще свършат работата си и виновниците ще бъдат издирени и наказани."

Припомняме, че наглият грабеж бе извършен в понеделни вечерта, когато маскирани и въоръжени, част от тях облечени като бопаджии, нахлули в централния офис на куриерската фирма, ударили кариерката и взели огромната сума.

Бивш или настоящ полицай е организирал обира на куриерска фирма „Спийди“ от понеделник. Това е една от основните версии, по които разследващите работят. Малко вероятно е в престъплението да е замесен вътрешен човек и по такъв вариант засега не се обсъжда, научи BNews.bg.

Въпреки че късно в понеделник се говореше за петима обирджии,

BNews.bg научи от разследващите, че те може да са били и повече - между 5 и 7.

Данни на полицията сочат, че обирът е станал само за 4 минути.

Според охранителната фирма, която пази централния вход, нападателите са влезли през храсти в оградата от задната страна на сградата. Проверка на BNews.bg обаче показа, че през бариерата при входа отпред може лесно да се мине и само с лична карта и обяснение, че отиваш например за интервю за работа.

Официалните данни сочат, че втора охранителна фирма отговаря за пазенето на самата сграда.

По случаят е обрадувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител под наблюдението на Софийска градска прокуратура.


* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • каката на баткото - 16:50, 15 окт.

    къде са застраховани?

Напиши коментар

Коментари