четвъртък, 17 октомври 2013, 9:55 ч.

Възможен сблъсък

Гигантски астероид ни връхлита през 2032 г.!

BNews.bg

Гигантски астероид ни връхлита през 2032 г.!

Астероид с размери 400 м може да се сблъска със Земята през 2032 г.

400-метров астероид ще връхлети Земята през август 2032 г.!

Такива опасения са изразени в материалите на Центъра за малки планети и астероидния сектор на НАСА.

Изследванията на небесното тяло са направени от Кримската обсерватория на 12 октомври и са потвърдени от други руски обсерватории (Ка-Дар и МАСТЕР), както и от италиански, великобритански и испански астрономи.

Астероидът, 2013 TV135, е отнесен към потенциално опасните, защото минималната дистанция между орбитата му и тази на планетата ни е 0,012 астрономически единици, което се равнява на 1,7 млн. км.

Според предварителните изчисления на траекторията, има вероятност 1 на 63 хиляди на 26 август 2032 г. астероидът да попадне в земната орбита и да се сблъска с планетата ни.

Шансът е малък, но не е равен на нула, подчертават астрономите.

Рискът е достатъчно висок, за да се класифицира небесното тяло към клас 1 на Торинската скала за опасности от астероиди.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • роботи саламандърчета - 08:06, 18 окт.

    От1936г.фантастите се занимават със съзв.Саламандър=Гущер.Може да се види в небето над бул.Цариградско шосе малко след Плиска в посока кв.Младост.Нося очила за далече 050 но то не ми изглежда толкова бледо.Важното е че има две слънца-Алфа-синьо и Бета-жълто.Има и екзо планети.Не е достатъчно проучено но възможноста да си докараме Малък и полезен болид който би могъл да разкарва опасните астероиди а може да има полезни метали.

Напиши коментар

Коментари