четвъртък, 17 октомври 2013, 12:50 ч.

Обещано

Цигарите няма да поскъпват догодина

BNews.bg

Цигарите няма да поскъпват догодина

Не се предвижда увеличаване на акциза на цигарите за 2014 година. Това обяви шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Не се предвижда увеличаване на акциза на цигарите за 2014 година.

Това обяви шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев. „Оттам-нататък – за 2015, 2016, 2017 г., когато му дойде времето”, допълни депутатът.

Европейският съюз планира от 2017 година да има по-висока ставка на цигарите. Според Цонев е възможно това да стане от 2015 година, но и това не е категорично.

„Ние имаме ангажимент до 2018 г., но това ще го решим през есента на 2014 г.

каза още той.

Парламентът прие на първо четене част от пакета промени данъчни закони. Според измененията в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс се въвеждат промени в начисляването и изплащането на ДДС за зърнените продукти. Целта е да се сложи точка на данъчните измами при сделките с тях.

С поправките ДДС вече ще се плаща в края на веригата – от купувача.

Сега данъкът се начислява и връща при всяка сделка от производителя през прекупвачите до крайния купувач и често се сключват фиктивни сделки, за да се източва ДДС.

С промените в ДОПК се въвежда и промяна при плащане на задължения по единната сметка (данъци и осигуровки) – в бъдеще първо ще се покрива дълга по главницата и после лихвите.

Сега се покрива най-старото задължение и така се непрекъснато се трупат лихви върху по-новите задължения.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари