четвъртък, 17 октомври 2013, 12:56 ч.

След три операции

В затвора попадна на хора и... остана без гърло

BNews.bg

В затвора попадна на хора и... остана без гърло

Върбан Борисов, известен като Боксьора, е един от стотиците българи, сгазили лука заради мизерията. Той попада зад решетките при акция „Опасните“ преди година и половина, а от тогава здравето му се влошава след три онкологични операции.

Върбан Борисов, известен като Боксьора, е един от хилядите българи, сгазили лука заради мизерията.

Младият мъж, от цигански произход, попада зад решетките при акция „Опасните“ преди година и половина.

Белезниците щракват на ръцете и на ефрейтора от Българската армия Иван Иванов, полицая от І РУ - София Илиян Митов, Ангел Русев - Кулата, Иван Митов - Черния, Христо Мирчев и Димчо Димчев от София, и Денислав Митков - Малкия боксьор от Перник.

Те бяха уличени в извършването на общо четири грабежа за около 890 000 лева, макар от прокуратурата да съобщиха, че грабежите са два на стойност почти 250 000 лева.

Оттогава до момента Върбан е в ареста на Г.М. Димитров.

През последните няколко седмици роднините му на няколко месеца заплашиха да се самозапалят,

ако не му изменят мярката за неотклонение.

Причината – тежкото здравословно състояние на Боксьора, за което според близките му в затворническата болница не му оказват нужното лечение.

За целия си престой в пандиза той е легнал под ножа три пъти, вследствие на което е останал без щитовидна жлеза. Тя му е отстранена заради раково образование.

Неволите му обаче не спират. Оказало се, че вече са се появили разсейки, които бавно го убиват,

коментират близките на мъжа. След последната интервенция Върбан не може да говори, тъй като имало срастване на тумора с гласните му струни.

Придвижването също му е трудно. Това беше и причината два пъти да се отлага евентуалното изменение на мярката му. Оказа се, че Върбан е много зле и не може да се яви в съдебна зала. И тук идва парадоксът, защото досега многократно му е отказвана по-лека мярка, именно защото съдът решава, че не е толкова тежко болен.

Последният път заседанието беше отложено за неопределено време, като все още няма насрочена нова дата. Роднините му обаче с категорични, че няма се откажат, докато не му осигурят необходимото лечение.

Кога и дали обаче ще стане това засега е въпрос с повишена трудност.

„Дано не е прекалено късно, когато разберат, че мъжът ми е наистина зле. Рязали са го през цялото гърло -

от едното ухо до другото“, коментира съпругата на Боксьора – Николина.

Тя неколкократно обвини прокурора по делото – полковник Александър Байданов, че той нарежда и той лично отказва лечение на Върбан. Затова и поискаха оставката му. ВСС пък направи проверка по случая, но не откри нередности в поведението му.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • оле - 16:34, 17 окт.

    Всички сме потенциални убийци -затворници и блъстеш някой каде си тъпанар после друга песен ще пееш или ще кажеш това е друго тъпотия.

  • tц - 15:21, 17 окт.

    Убиват, крадат , изнасилват и прочие ... а като ги хванат и отидат в затвора започват да реват и да се разболяват!! Колко честни хора страдат от онкологични заболявания!? Той Господ си знае ... ! Статията за да бъди съжаление към престъпника ли е ??? Е, не ви се получава г-да платени Журналя !

  • дени - 14:35, 17 окт.

    Народа пак ще плаща още едно дело ще загуби държавата прес ку.......ра им е на тези шефове то си има тъп народ.

Напиши коментар

Коментари