петък, 18 октомври 2013, 15:07 ч.

Пращат ги на съд

Бизнесмени скътали 6 милиона от данъци

BNews.bg

Бизнесмени скътали 6 милиона от данъци

Според прокуратурата двамата са избегнали плащане на данъчни задължения в особено големи размер - 6 384 688 лв. В посочения период „Арткомерс" е търгувало с горива за отопление.

Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на Борис Папазов и Лазар Петров - управители на фирма „Арткомерс" ООД, че са ощетили държавата с над 6 милиона лева.

Според прокуратурата в периода 01 януари 2008 – 31 декември 2011 г., като управители на дружеството са избегнали плащане на данъчни задължения в особено големи размер - 6 384 688 лв.

В посочения период „Арткомерс" е търгувало с горива за отопление, като чрез подадени акцизни декларации с невярно съдържание е ощетило държавната хазна от невнесения акциз (общо 6 384 688 лв.).

Двамата обвиняеми са пуснати срещу „парична гаранция" в размер по 100 хил. лв. и им е наложена забрана да напускат пределите на страната.

Вчера са извършени претърсвания и изземвания в офиси на фирмата на територията на градовете София, Троян, Луковит и село Велчево, община Априлци. Иззети са множество документи и са проведени разпити на свидетели.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Вили - 17:42, 18 окт.

    Ще си платят ли дължимото? Щом 100 хил. не са им проблем за гаранция, кое ви дава право, че няма да напуснат и страната?

  • Изабела - 17:22, 18 окт.

    Всичко близко с Герб води до необратими щети за държавата!

Напиши коментар

Коментари