понеделник, 21 октомври 2013, 6:30 ч.

Заради дъжда

Радиация блика от 11 "пробойни" на Фукушима

BNews.bg

Радиация блика от 11 "пробойни" на Фукушима

От компанията признават, че засега не успяват своевременно да изпомпват дъждовната вода, защото за едно денонощие служителите могат да понижат равнището на водата в границите на огражденията едва с 2 сантиметра.

На цели 11 места в авариралата японска централа "Фукушима 1" е регистрирано изтичане на радиоактивна вода

извън защитните бетонни бариери около резервоарите за съхранение на замърсената течност.

От компанията-оператор ТЕПКО обясниха, че причина за изтичането са проливните дъждове, които през цялата минала седмица валяха в района на префектурата Фукушима и се усилиха в края на седмицата, съобщава ИТАР-ТАСС.

От компанията признават, че

засега не успяват своевременно да изпомпват дъждовната вода, защото за едно денонощие служителите могат да понижат равнището на водата в границите на огражденията едва с 2 сантиметра.

На лице са опасения, че е възможно част от замърсената вода да е попаднала в океана.

Припомняме, от началото на месеца в централата имаше няколко инцидента, свързани с дъждовната вода. Още в първите дни на октомври извън огражденията попадна около половин тон радиоактивна вода. Миналата сряда тайфун препълни специалните резервоари за съхранение на дъждовна вода и служителите бяха принудени да излеят върху почвата част от съдържанието.

От ТЕПКО твърдяха, че съдържанието на радиоактивни вещества в тази вода е било в нормите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари