вторник, 22 октомври 2013, 6:29 ч.

Майчини тревоги

Убиецът от „Соло“ може да си е купил нова самоличност

BNews.bg

Убиецът от „Соло“ може да си е купил нова самоличност

Семейството му разполага, колкото и фантасмагорично да звучи, със солидни финансови средства дори да му купи и нова самоличност, заяви майката на убития пред "Соло" Кирил, месец преди да излезе крайното решение на съдиите.

До месец ще стане ясно Илиян Тодоров ли е убиецът от "Соло" или не.

Очаква се само тежката дума на Върховния касационен съд.

Илиян Тодоров е обвинен, че на 18 април 2009 г. наръгал смъртоносно Васил Александров (24 г.) и Кирил Въжаров (21 г.) и ранил приятеля им Кирил Димитров. Според прокуратурата Тодоров размахал ножа, след като компанията на жертвите се разминала с неговата и си разменили обиди.

На първа инстанция Тодоров бе оправдан. Градският съд прецени, че веригата от косвени доказателства срещу Тодоров е прекъсната. Апелативните съдии обаче отриха факта, които сочат, че той е убиецът и му дадоха доживотна присъда.

Сега защитата настоява тя да бъде отменена заради допуснати съществени процесуални нарушения и неправилна  преценка  на доказателствата по делото. В жалбата се твърди още, че съдът е направил  неправилна,  невярна и неточна  пристрастна  интерпретация  на  доказателствата, различаваща  се  от  самите  доказателства  събрани  по  делото.

Майката на едно от убитите момчета Кирил Въжаров – Радмила Въжарова, очаква от върховните магистрати да си свършат работата, за която получават заплата.

Това, което искам да отсъдят, е доживотен затвор без право на замяна, макар че се съмнявам, че ще стане,

коментира пред BNews Радмила.

За нея единственият убиец е Илиян, но губи надежда, че ще получи най-тежкото наказание, заради смекчаващи вината обстоятелства, като чисто съдебно минало, млада възраст.

Освен това семейството му разполага, колкото и фантасмагорично да звучи, със солидни финансови средства и политически връзки дори да му купи и нова самоличност, заяви майката, изхождайки от факта, че подсъдимият не се яви на нито едно от заседанията на втората инстанция и появилите се слухове, че отдавна е напуснал страната.

Почернената за цял живот майка не желае да каже нищо на Илиян, дори и някой ден да го срещне лице в лице.

Да кажа нещо на този човек, означава да простя, а аз не мога да простя такова нещо. Още повече, че убийството е станало в гръб, не очи в очи, каза още с разтреперан глас Радмила Въжарова.

Тя се моли убиецът на детето ѝ да получи възмездие, не справедливост, която се дава от съда, а възмездие – отгоре.

Другото нещо, за което се борят тя и семейството ѝ, е да видят съдийката, оправдала Илиян на първа инстанция – Румяна Ченалова, на подсъдимата скамейка.

Според Радмила, ако не е било нейното решение и Илиян не е бил освободен след него, нещата на втората инстанция са щели да стоят по по-различен начин.

Там обаче нещата бяха уредени, като се започне още от името на съдията, добавя Радмила Въжарова.

Тя и останалите пострадали от това зверско убийство са в очакване на решението на върховните магистрати, за да видят какво ще се случва занапред. А дотогава им остава само надеждата, че възмездие наистина ще има.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • „...възмездие наистина ще има...“ - 08:22, 22 окт.

    Който вади нож - от нож умира!

Напиши коментар

Коментари