четвъртък, 24 октомври 2013, 7:45 ч.

Разследване в Гърция

Сензационно: Малката Мария е на Саша от Бургас!

BNews.bg

Сензационно: Малката Мария е на Саша от Бургас!

Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър

Малката Мария, която светът вече нарича "русият ангел", е от Бургас.

Това сензационно разкри разследване на гръцки журналисти. Майката на момиченцето се казва Саша Русева и е от Бургас. Бащата се казва Атанас, пишат гръцките колеги. Според тях, момиченцето е родено в Гърция.

Свидетел, близък до семейството, отгледало Мария, заявил пред електронното издание zougla.gr, че

единственото, което знае със сигурност за детето е, че е родено на 31 януари 2009 г.

в болницата на град Ламия, пише grreporter.info. Последвалата проверка установила, че на тази дата в същата болница българка е родила момиче.

Изданието се е сдобило и с копие от свидетелството за раждане, в което се посочва, че раждането е станало под опеката на доктор Теодорос Харитос.

Журналистическата проверка на zougla.gr показва, че

Саша Русева е омъжена за Атанас Русев от с. Николаево, в района на Стара Загора.

В болницата е декларирала, че не е семейна. Двамата имат още две деца. Изданието публикува и брачното свидетелство на двойката.

Разкритието им идва на фона на хиляди запитвания на родители от целия свят, които търсят отвлечените си деца.

Според данни на полицията пък повечето от сигналите, които заслужават да бъдат проверени водят към САЩ.

Разследването на гръцките журналисти, обаче, връща историята в началото - когато беше съобщено, че малкото русо синеоко момиченце, открито в цигански катун, е българче.

Междувременно беше съобщено за

нов случай "Мария" в Гърция.

Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър, съобщава полицейски източник.

Арестуваните са жена на 19 години, 21-годишен мъж и 51-годишната му майка.

Според властите ромите са се опитали да регистрират дете на 1 година и 9 месеца като свое собствено. Ромите твърдели, че непозната жена от малцинствата им е дала бебето в Атина.

По думите им

жената им казала, че вече има пет деца, а те самите не могли да имат и я помолили да им даде едно от децата си.

Случаят става само няколко дни след като двойка роми бяха обвинени в отвличането на русото момиченце Мария, което предизвика вълна от съчувствие из целия свят.

Това е поредният случай на "Мария", след като преди дни полицията в Талот, Ирландия е взела седемгодишно момиче със сини очи от ромско семейство в околностите на Дъблин. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари