четвъртък, 24 октомври 2013, 14:00 ч.

Заплаха

Градина с 200 деца може да остане без ток

BNews.bg

Градина с 200 деца може да остане без ток

ДКЕВР дойде във Варна за обсъждане на Общите условия за продажба та еленергия на „Енерго-Про”. Членовете на Комисията чуха от извора за проблемите на варненци

Детска градина с 200 деца е заплашена да остане без ток.

Това алармира главният енергетик на текстилния комбинат „Галатекс” във Варна пред членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Специалистът посочи, че от 7 – 8 дни е аварирал кабел за средно напрежение, което може да доведе до липса на ток, не само на дружеството, в което работи, но и на останали клиенти, сред които и детската градина.

От своя страна електроразпределителното дружество във Варна – „Енерго-Про”, отговори, че проблем няма.

Всичко това се разигра пред членовете на ДКЕВР, които ще проверят случая.

Комисията пристигна във Варна за открито заседание за разглеждане на доклад относно одобряване на „Общи условия за продажба на електрическа енергия на „Енерго-Про Продажби” АД.  „Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи” АД” и „Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи” АД”. То се проведе във Фестивалния и конгресен център.

Двете страни дискутираха по множество точки, като целта е да бъдат изчистени всички несъответствия.

На срещата присъства и шефът на местната Комисия за защита на потребителите, който даде становище, че множество от клаузите в разглежданите документи вменяват неравностойни условия на клиентите на ЕРП-то. От своя страна ДКЕВР обясни, че тези точки ще отпаднат.

На въпрос на Асоциацията на активните потребители от енергийния регулатор отговориха, че след влизането в сила на новия Закон за енергетиката точките в разглежданите сега Общи условия, които тогава ще бъдат в противоречие с него, ще бъдат променени.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари