петък, 25 октомври 2013, 8:26 ч.

Поголовно

Цветелина Бориславова сече дървета в Пампорово

BNews.bg

Цветелина Бориславова сече дървета в Пампорово

"Пампорово" АД, собственост на банкерката Цветелина Бориславова, започна да сече многовековни дървета в най-красивата ни планина Родопите, за да изградят нови ски писти и лифтове в едноименния курорт, алармират в писмо до медиите хора от региона.

Нов лифт изгражда "Пампорово" АД в местността Двата моста до връх Снежанка.

„Сечта е поголовна и се унищожават красиви борове. Цялата планина е разкопана и разорана“, сигнализират хора от Смолян.

„Олигарси ни налазиха горите, а т.нар. еколози този път си мълчат", вбесени са местните. И коментират, че нямат нищо против и при тях ски-туризмът да се развива с по-бързи темпове като в Банско, но и в Родопите всичко да е според екологичните изисквания.

Пълно мълчание обаче имало за това какво се случва с горите в Пампорово. Според природозащитници, собствениците на Пампорово, начело с банкерката Цветелина Бориславова, в момента много плътно са се сдушили с кръга на Иво Прокопиев и заедно унищожавали „на тъмно" гората с нови проекти за лифтове и писти, които уж строели на мястото на стари съоръжения и затова минавали „тънко" с екодокументацията.

Общинари от Банско пък коментират, че тъкмо хора около Бориславова и Прокопиев им подливали на високо ниво вода за така желаната втора кабинка в пиринския курорт,

с която да се отпушат непрестанните опашки за достъп до ски зоната.

„Те имат интерес да се дискредитира Банско в полза на Пампорово, затова се мълчи за жестоките еконарушения в Родопите", категорични са банскалии.

Заради строителните дейности в Пампорово в момента се секат поголовно дървета, смятат независими еколози. По предварителни оценки планираното ски строителство и изсичане е в пъти по-мащабно от това, което иска в Банско „Юлен" и на Витоша „Витоша ски", категорични са те. Но в Банско и на Витоша това предизвикало остри реакции от екосдружения. Като особено дейни били от партия „Зелените" и близките до тях неправителствени организации. „Сега обаче всички те мълчат".

Според инвестиционните намерения, депозирани и някои дори одобрени от общината в Смолян, се прокарват нови лифтове, монтира се осветление, разширяват се писти.

Справка в регистрите показва, че собственик на близо половината акции в „Пампорово" АД е СИЕСАЙЕФ, собственост на Цветелина Бориславова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • коко - 11:10, 28 окт.

  А ве барекоФФ на ДПС фирмите секат поголовноо

 • Дънди - 17:22, 25 окт.

  Да се маха тая пача нещастна от България. Да взема и Иво Прокопиев и целия му олигархичен кръг. Да се разкарат, че ни съсипаха държавата. А в куфарите да натоварят и Тома Белев, дето им лиже задниците.

 • Българската гора - 15:51, 25 окт.

  Спрете бе! Спрете да сечете гората в Родопите. Всички знаят какво правите там. Населението е вдигнало ръце от вас. Спрете да си правите каквото искате. Как няма една телевизия да дойде са снима какво се случва там? Страх ви е от Цветка ли?

 • корояд - 15:23, 25 окт.

  "Обичам аз да сеча, обичам аз да рекетирам, обичам аз нашите прекрасни гори, но само за мене си и да издигна паметник в моя чест!" ~ Цветелина Бориславова

 • Гнусно ми е - 14:39, 25 окт.

  Къде са ОФФ Гнус сега и Дневник? Що не пишат за тая далавера. Леле как ме е яд. Цветка и Прокопиев са дупе и гащи и Прокопчо няма да пусне и 1 ред срещу нея в тези псевдо медии Дневник и Капитал. Подкрепя се мафията в България. Ако беше нещо друго досега Тома Белев да е излязал в централната емиция да реве. Корупцията в България е завлядяла всичко и всички.

 • Михайлина Атанасова - 14:37, 25 окт.

  Защо сега хората на Тома Белев мълчат?? Тези зелени изроди не се свенят да грабят от Цветелина Бориславова и да я прикриват, защото ги храни! Мръсни зелени гниди!!!

 • Гюро Михайлов - 13:37, 25 окт.

  Клаустрофобията е предимно в срах от ограничаване на движенията и страх от задушаване. Това може да е следствие на неприятно или травматично преживяване в миналото. В случая- близкото минало. Е, това не искам да го изпитвам никога вече в живота си! Поради тази причина се обръщам към Бойко и измислените десни: Намерете си други дейности и спрете да ме/ни/ клаустрофобирате!!!

 • Кънда Пимпирева - 11:53, 25 окт.

  Ами то няма държава и държавност!България се управлява от мафията!Сега е времето на мафиотите-олигарси и нищо не може да ги спре!Докато тези в парламента разиграват театро,покровителстваните от тях олигарси си плетът кошниците,а в същото време те са си комбина!България е държава на мафията,но простолюдието е заето с чалга и порнография и тъне във фекалиите усмихнато!

 • Гюро Михайлов - 11:49, 25 окт.

  Обичам Тиквата, Цецо и ГРОБ, обичам ги тези колоси балкански, и тоз, президента, как ги обичам ,и още милея. Обичам Барона, Крушата също,Маймуняка, Кръстника, Ганеца, Роко – толкова са ми симпатични, обичам тепиха. Цялата селяндурщина българска само в няколко реда:) За Бойко от Банкя важи законът на мафията- а той е, че няма закони! И в университетите се учи, не се изпълняват политически поръчки!!!

 • Николета - 11:16, 25 окт.

  Еколозите вдигаха вой до небесата, когато се заговори за нови лифтове на Боровец, на Витоша. То не бяха протести, не беше чудо. Тук мълчат. Мълчат и си траят. Защо? Няма ли кой да се запита какво ги спира да говорят? Може ли парите, които получават за мълчанието си.

Напиши коментар

Коментари