петък, 25 октомври 2013, 8:43 ч.

Прах в очите

Кристалина не си мръднала пръста за кризата

BNews.bg

Кристалина не си мръднала пръста за кризата

Кристалина Георгиева като български еврокомисар не е направила достатъчно, за да предупреди нашите власти какви са финансовите възможности и механизми, за да отговорим адекватно на бежанската криза. Тази теза защити евродепутатът Антония Първанова в "Гореща точка" по ТВ7.

Кристалина Георгиева като български еврокомисар не е направила достатъчно, за да предупреди нашите власти какви са финансовите възможности и механизми, за да отговорим адекватно на бежанската криза. Тази теза защити евродепутатът Антония Първанова в "Гореща точка" по ТВ7.

"Всички останали комисари помагат, когато става дума за тяхното портфолио в тяхната страна", удиви се Първанова на липсата на активност от нашия представител в ЕК.

"Защо е възможно еврокомисарят да има много тесни контакти с президента и правителството, а по този въпрос - не. Тя има достатъчно данни, за да вдигне телефона на премиера и да каже: "Има средства, кандидатствайте", възмути се евродепутатката.

"Кристалина Георгиева дава всеки път разнопосочни сигнали и цифри", добави Илияна Йотова.

Припомняме, че Николай Бареков вече призова за оставката на еврокомисарката заради скандални нейни изказвания, като например това, че сирийските бежанци щели да подобрят демографската ни картина.

Евродепутатката каза още, че е попитала ЕК писмено - къде как и защо бяха изразходвани парите от бежанския фонд, защото сега сега се оказваме неподготвени и без средства на прага на бежанския наплив.
Въпреки това, благодарение на активността на правителството през последните месеци, България може би ще получи едни от най-добрите пари за бежанската криза до края на календарната година, една немалка сума, разкри Йотова, без да уточнява цифрите.

ЕС се оказа неподготвен, механизмът не функционира и страните са оставени сами да се оправят с бежанската криза, обобщи колегата й от Европарламента Метин Казак.

Оказа се, че не може да функционира много добре ЕС в такава криза, съгласи и Илияна йОтова.

И тримата евродепутати изказаха изумление от гласуването на парламента на решението за удължаване на мораториума върху продажбата на земя на чужденци, като бяха единодушни, че това е едно голямо нищо в правен аспект.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Гюро Михайлов - 13:37, 25 окт.

  Клаустрофобията е предимно в срах от ограничаване на движенията и страх от задушаване. Това може да е следствие на неприятно или травматично преживяване в миналото. В случая- близкото минало. Е, това не искам да го изпитвам никога вече в живота си! Поради тази причина се обръщам към Бойко и измислените десни: Намерете си други дейности и спрете да ме/ни/ клаустрофобирате!!!

 • йокин - 12:12, 25 окт.

  Относно:Къде е главния прокурор-С ТЯХХХХ Е!!!

 • Джорето - 11:56, 25 окт.

  Този сайт ще умре като куче без история.Няма нещо на света,което комунистите да не са усрали.

 • Гюро Михайлов - 11:49, 25 окт.

  Обичам Тиквата, Цецо и ГРОБ, обичам ги тези колоси балкански, и тоз, президента, как ги обичам ,и още милея. Обичам Барона, Крушата също,Маймуняка, Кръстника, Ганеца, Роко – толкова са ми симпатични, обичам тепиха. Цялата селяндурщина българска само в няколко реда:) За Бойко от Банкя важи законът на мафията- а той е, че няма закони! И в университетите се учи, не се изпълняват политически поръчки!!!

 • знаещ - 11:31, 25 окт.

  Мдааа, парите бяха усвоени от МВР- Цвъкушев. И не само тези.

 • Баба Куна - 11:31, 25 окт.

  Тази щяла да оправи прирастта на страната ни?Ами да се събере тя и дъщеря и с някой бежанец и да раждат, да раждат, да раждат…………..

 • FBI - 11:29, 25 окт.

  Само да допълня: По програмата “Инструмент Шенген” от ЕС, от 2009г. всяка година се превеждат по около 80-85 000 000 евро за “Укрепване на външните европейски граници” и реципиента е “Главна дирекция гранична полиция”. Кво става?????

 • Pasi - 11:28, 25 окт.

  Стрина -Буля Стрина -Буля-комисар, на калинките-другар. Желева от пост измести, пее днес банкерски песни, за натегнати пружини, в социалните машини. Нови заеми предлага, кой ще връща-не засяга. Стрина -Буля е световна, гласовита, гороломна. Помощи навред раздава, сал в България:-Не става!.. В Перник и във село Бисер, участ зла:-но няма мисъл. Вместо помощ:-Все съвети!… Брюкселски авторитети! Стрина буля- сто по сто, днес не ходи за месо, хляб и мляко да купува, ток да плаща…Колко струва всичко туй за пенсионера? Туй от Космоса го гледа! Стрина буля Пицко хвали, не поглежда как са крали! Със заплата цял милион, тя мухата кръсти “Слон”. Кат размърда се площада, вик от Брюксел:- Тъй не става! мигом ни предлага грес, все в банкерски интерес. Стрина -Буля може много, да помогне на народа. Смелост. Топки за двамина! Жалко, няма Буля- Стрина!

 • Петър Димитров - 11:27, 25 окт.

  Г-жа Сталинка Георгиева е споменала,че са”усвоени” 15 млн евро от фонда”за съдействие по охрана на границата на България,..чрез ЕК и разбира се от Агенцията за бежанци…с ех председател Казаков-ЕХ началник отдел “туризъм”-Столична Голяма Общинаm,(при Бате МУ Бойко)….По отчетите се вижда ясно,че тези пари са отишли за”консултантски услуги”на фирми близки до обвиняемият Цветан Генчев Цветанов-ех вътрешен министър…С част от комисионните,вече достигащи 30% вероятно са купени оградата и барбекюто на вилата МУ и дограмата+някои дреболии за 5 те-апартаментчета-единият продаден..за камуфлаж..Каква наглост.!!!..За такъв крещящ конфликт на интереси и ако се докаже,че това е факт-конфискация на ЦЯЛОТО имущество на този НАГЛЕЦ Цветан Генчев-”шлифера”….СРАМ и за УВАЖАВАНАТА Институция МВР да търпи мутра за министър!!!!

 • детелина - 11:26, 25 окт.

  АЗ,питам-КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!? 23ГОДИНИ-ВИНА ИМА-ВИНОВНИ -НЯМА!?

Напиши коментар

Коментари