петък, 25 октомври 2013, 9:09 ч.

Срещу мизерията в затвора

Надзирателите излизат на протест

BNews.bg

Надзирателите излизат на протест

Надзирателите решават днес кога излизат на протест заради ниски заплати и лоши условия на труд. Това потвърдиха охранителите на Ловешкия затвор, откъдето предаде на живо екипът на ТВ7. Безусловна подкрепа за протеста и исканията им изрази и шефът на затворите Митко Димитров.

Ръководството на надзирателския синдикат решава днес кога ще има протест, обяви главният надзирател на Ловешкия затвор, откъдето на живо предаде ТВ7.

Служителите показаха мизерията в материалната база на затвора и ужасните условия, в които те работят, а затворниците живеят. Протестът е и за ниските заплати, както и за липсата на защита от зарази, предадени от затворниците.

Надзирателите гарантират, че охраната на затворите си продължава, а протестите на надзирателите ще бъдат в извънработно време.

Ние нямаме право на стачка, ние ще протестираме, каза главният надзирател на Ловешкия затвор.

Аз ги подкрепям, че условията са лоши и че е ниско възнаграждението, заяви в ефира на ТВ7 и директорът на Дирекция "Изпълнение на наказанията" Митко Димитров.

"Споделям всичко това, действително имам наблюдение върху работните им места, не отговаря на нормалните човешки условия за полагане на труд. Имат основание, ако направим съпоставка между работното място и възнаграждението.", заяви шефът на затворите.

Подчиненият му от Ловешкия затвор пък намекна, че има нередности и при извършването на обществените поръчки, като приведе факти - новото зимно работно облекло, закупено вчера, струвало 299 лв., докато миналата година цената му била 139 лв.

"Кубинките ми са 99 лв., колегите казват, че в магазините са около 60 лв.", добави още надзирателят.

Митко Димитров обаче обясни, че при обществената поръчка се избира най-ниската цена и най-качественото облекло.

"За съжаление, бюджетът за работно облекло остава същият и през лятото, и през зимата. Ние правим обществена поръчка и избираме най-добрата цена.", обясни Митко Димитров.

По повод риска от зарази, Димитров обясни, че надзирателите, които пожелаят, ги ваксинират, а има възможност да им се раздават и ръкавици. Той обаче призна, че и тези предпазни мерки няма как изцяло да ги защитят от зарази, защото са почти денонощно в контакт със затворниците.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари