понеделник, 28 октомври 2013, 10:38 ч.

Повод за гордост

Българин написа най-добрата дипломна работа

BNews.bg

Българин написа най-добрата дипломна работа

Борис е студент в Дания. Той е магистър в Университета в Орхус и е стигнал до финала във Филаделфия, САЩ, на 12 октомври в жестока конкуренция с най-добрите университети в света.

Българин написа най-добрата дипломна работа по икономика в света за тази година.

Това съобщиха световните агенции, припомняйки, че миналата година младият Борис Георгиев взе второто място в състезанието.

Борис е студент в Дания. Той е магистър в Университета в Орхус и е стигнал до  финала във Филаделфия, САЩ, на 12 октомври в жестока конкуренция с най-добрите ВУЗ-ове.

Там се състезаваха 4-те най-добри научни разработки на кандидати от университети от целия свят.

Конкурсът се провежда ежегодно под патронажа на влиятелни икономисти."Най-добра дипломна работа по икономика 2013" е на организацията Световна международната атлантическа икономическа асоциация International Atlantic Economic Society).  

Тази година българинът триумфира за първи път в историята на своя университет.

Той грабна отличието в конкуренция с претенденти от Станфорд, Университета в Калифорния - Бъркли и Университета в Сан Диего. Финалистите бяха от САЩ и Китай, като Борис Георгиев бе единственият представител от България, който някога е достигал два пъти до финала и го е печелил.

Новината проби в световни медии като Уолстрийт джърнърл (The Wall Street Journal)

и много датски медии, тъй като това е първа титла за датския университет и българина на този световен студентски форум.

Темата на дипломната работа е в сферата на финансовата икономика и оптимизирането на финансови портфолиа. В статията е разработен нов оптимизационен модел, който в последствие се тества и прилага на две алтернативни стратегии за инвестиране на капиталовите пазари, които демонстрират по-добра доходност.

Иновативната академична работа ще бъде публикувана в престижния "Атлантически икономически журнал"

където публикации имат редица световно известни икономисти.

Асоциацията, която организира конкурса (International Atlantic Economic Society) е една от големите световни икономически асоциации, издаващи икономически научни списания. Състезанието се организира ежегодно, като съдии (икономисти и финансисти) от целия свят оценяват работите анонимно.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари