понеделник, 28 октомври 2013, 13:19 ч.

Окупация

Още пет университета под блокада

BNews.bg

Още пет университета под блокада

Студентската окупация се разраства. Кандидат - висшисти от ВТУ, НАТФИЗ,НБУ, ТУ и ПУ последваха примера на колегите си от СУ.

Продължаващият вече шести ден протест в СУ "Свети Климент Охридски" постепенно се разраства.

Примерът на студентите от СУ последваха и техни колеги от други университети.

След блокадата на Алма Матер, студенти от още пет висши учебни заведения преминаха към окупация.

Във Великотърновския университет окупираха 321 аудитория в Ректората. В залата има около 20 студенти, които протестират, за да покажат съпричастност към колегите си от Софийския университет. Разпънали са транспарант с надпис: „Окупация".

Младежите настояват за подобряване на управленския капацитет чрез кадрово обновяване, промяна на политическия стил, повишаване на образователния стандарт.

Засега не се предвижда да се окупира целия Ректорат, а само 321 аудитория. Учебният процес продължава в останалите университетски зали.

Тази сутрин около 50 студенти от НАТФИЗ окупираха най-голямата зала на висшето училище, където в момента заседават, за да решат какви ще са следващите им действия.

Акцията е в подкрепа на студентите от Софийския университет, които в петък вечерта окупираха цялата сграда на Ректората с искане за оставка на кабинета „Орешарски".

Студентите от НАТФИЗ в момента обсъждат дали да прекратят всякаква дейност на университета, както и репетициите.

В своята декларация младите артисти призовават всички университети, преподаватели и студенти да се включат в техния протест и да се обяви обща студентска стачка.

Академичният съвет на Софийския университет заседава заради безсрочната окупация на учебното заведение.

След като "Ранобудните студенти" блокираха работата на висшето училище в петък, днешният ден е обявен за неучебен.

Окупационни действия обявиха студенти и в Нов Български Университет, Техническия университет в София и Пловдивския университет.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Нона - 09:45, 29 окт.

  Страната ни гъмжи от чужденци. Всеки момент може някой да хвърли бомба по тези сбирила. Глупаците ходят за жълти стотинки по стачки, най много да си намерят белята. Полицаите къде по-напред да огреят - тук-там, накрая никъде.

 • Браво - 03:30, 29 окт.

  БРАВО НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ! В късната есен те ни даряват с пролетно настроение и надежди.

 • Стига платени драскачи, Бареков! - 00:11, 29 окт.

  Платено е единствено съдържанието на сайта B(AREKOV)NEWS! Иначе хората протестират спонтанно против наложените им некадърници, откровени престъпници и партийни кадри на кабинета ОРЕШАРСКИ. ОСТАВКА!

 • alosd - 23:09, 28 окт.

  Alooo platenite draska4i, dokoga ste go usukvate 4e vse edno boiko organizira protesta. Tolkova li ne vi idva na um 4e horata se osaznavat. Si4ki sa mafiotit

 • Мъдреците - 22:09, 28 окт.

  Единственият начин да се освободим от това робство е всички почтенни хора да се изправят като стена срещу мафията. Трябва да запазим живота и бъдещето на децата си. В България няма политическа партия, която да представлява интересите на народа. Всички разбрахме, че има само партии с различни имена, подвластни на МАФИЯТА. Време е за една истинска партия на народа предвождана от мъдреците на България и от стойностните хора. Нека се освободим от робството на наложените ни безскрупулни "авторитети".

 • e - 21:23, 28 окт.

  Над двеста села пустеят безлюдни отидете ставайте кметове там и имигрантите да работят!!

 • exo - 21:22, 28 окт.

  Кой ще Ви плати нулевата година!

 • хадес - 18:51, 28 окт.

  Скандален запис с указания, как да се осъществи окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски” взривиха социалната мрежа в неделната сутрин. Във фейсбук се появиха записи, качени от потребител, в които се чуват ясни тактически указания за едновременно блокиране на университета и отвличане на вниманието на охраната. В записите директно се чува името и на Цветан Цветанов.

 • куку руку - 18:46, 28 окт.

  Няколко въпроса които да поставите и да се замислите за протеста на студентите от СУ. Протестират защото: 1 Премиерът се изгаври с тях и показа бруталното си плиткоумие като ги прати да пасат овце и да стават овчари 2 Протестират защото ги е срам да са управлявани от глупак който е чел в живота си една книга Винету по негово признание. И не може премиер да е мутра която не може да чете и пише. 3 Протестират защото ги е срам премиер да е създателят на СИК и ИПОН? 4 протестират заради случая Ало Ваньо 5 протестират заради бруталните нарушения на пловивският кмет 6 протестират защото не може бивша мутра доказано глупава и проста да се изцепи че напрактика изхвъпря Б-я от ЕС като гласува закон за земята с който денносира договора ни защото по този начин щял да опази земята от сирийците

 • Смешно, но жалко...! - 18:41, 28 окт.

  Платените елементи от Протеста вече са профукали надниците от юли и с нетърпение чакат да надуват вувузели срещу 40 лева на ден. Парадокса е, че парите, с които им плаща Бойко , са ограбени от джобовете и данъците на самите протестиращи. Щеше да е смешно, ако не бе толкова жалко!

Напиши коментар

Коментари